Arabaşı çorbası resimde görüldüğü şekliyle güzel olur. Enteresan bir yemektir. Kültürüne ait insanlarla yendiğinde çılgın güzel olur. Taksimde bir yerlerde Çin marketi var. Oradan bir sürü uzakdoğu yemeği malzemesi aldık. Sushi yi evde yaptık. Bence epeyce benzedi. Güzel değildi ama aslına bezeyen şekilde yaptık. Benim yemeğim değil bunu anladım. Başka bir sürü Çin ve Japon lezzeti varmış. Çok ama çok pahalıya mal oldu. Fakat hepsini yaptık. Bazıları bana plastik yiyormuşum gibi geldi. Mumbar ı hiç denemedim. Istakoz yemek istiyorum. İçinde kocaman etli bir bölgesi var biliyorum. Ama hiç pişirip yemedim. Merak ediyorum o et lezzetli olmalı mutlaka. Bir keresinde bir kayalık adadan yosunların arasından salyangoz topladık. Avuca sığacak kadar büyüklerdi. Onları sıcak suda haşlayıp yağda kızarttık. Etli bir yeri var. İlik gibi. Herkes yedi ama ben çok lezzettli olduğunu düşünsem de içim bulandı yiyemedim. Midye dolmayı dah geçen sene ancak yedim. Direniyordum çünkü. Güzeldi ama zorlamasalar yemezdim. Sırada ıstakoz var. Böyle işte...
Arabaşını bir kez dene bir daha bırakamazsın pişman olmazsın emin ol içtikçe içesin gelir. Asljnda bir çok yemeği denemek isterim hiç sunu deneyim demedim çünkü hepsini denemek istiyorum 😂
Vaaayyyy Bozok diyarının yiğit Alperenleri, yiğidin harman olduğu yörenin yemeği :) hiç sevmem ne biçim Yozgatlısın der dayımlar. Alışmamışım suç benim mi? Portakal soslu Pekin ördeği seviyorum ben :)
Arabaşı çorbasını ömrümde ilk defa geçen sene denedim. Hasta olduğumda komşum yapıp göndermişti. O beyaz hamur gibi birşey aynı kazandibi'ne benziyor (yumuşaklık anlamında). Benim denemek istediğim tat tavşan eti. Çok merak ediyorum.
En İyi Cevaplar