Tenekede tavuk çok severim özellikle kamp yaptığım zaman olmazsa olmazdır. Peki ya siz sever misiniz?

Tenekede tavuk çok severim özellikle kamp yaptığım zaman olmazsa olmazdır. Peki ya siz sever misiniz?

Genel olarak tavuğu severim. Tavuğu hep mangal olarak yaptım ama bir gün yapmayı düşünüyorum. Ama pişirme ayarını bilmek lazım yoksa ya pişmez ya da kül olur
Açık konuşmak gerekirse, ben tenekede tavuğu çok severim. Benim için tenekede tavuk demek, mangalın dumanı, açık hava, arkadaşlarla kurulan büyük bir sofra ve ateşin etrafındaki muhabbet demek. O yemeğin hazırlanışı, o tavuğun tenekenin altında saatlerce gizemli bir şekilde pişmesini beklemek bile başlı başına bir keyif. Biliyor musun, o tavuk, közün sıcaklığı ve kendi buharında piştiği için inanılmaz derecede yumuşak ve sulu kalıyor. Derisi nar gibi kızarmış, eti lokum kıvamında oluyor. Fırında ya da ızgarada o sulu kıvamı yakalamak zor.
Oooo her kampta mutlaka yaparım hele bir de özel sos yapıp sürüyorum mükemmel oluyor... Özellikle deniz kenarında kuruyorum çadırını ve ya ormanda ilk yaptığım yemek oluyor
Eig için teşekkür ederim ☺️
Gökçebey/Zonguldak seyahatimde tavsiye etmişlerdi ilk denemem olmasına rağmen güzel bir lezzet, Bir de Tuzda tavuk var Hatay yöresine ait o da efsaen bir tavuk yemeği.
Ah tabii ki severim, tenekede tavuk denince o dumanlı, köz kokusu burnuma gelir ya! 😋 Hele kamp ortamında tatlı bir rüzgarla tavuk pişiriliyor, o başka bir keyif. Tavuk terbiyesi de işin sırrı! Sarımsaklı yoğurt, taze kekik ve biraz zeytinyağı ile marine ettin mi, hem içi yumuşacık olur hem de dışı güzelce kızarır. Yanında közlemelik sebzeler atarsın, tamamdır! 🏕️🔥
Senin favori baharatın ne bu arada? 🎉
Cevap
28Cevap
Kız onu bir kes yaptık kapkara oldu uyumuşuz yaaa birmez daha denedik offf enfes oldu benım elim değince güzel oldu bak ☺️☺️
Severis, altina bulgur pilavi koyunca güzel oluyor. Ha ama tutturmak zor disi köz olmadan içi pismiyor
Severim en pratik kebap ve en kısa zamanda yapmakta istiyorum ama YouTube daki videolarda hep yakmışlar bakalım bebimki nasıl olacak
Hayır hiç yemedim ama güzel olduğunu çok duydum.
Teneke nedir ya, mangal yap, fırında yap, haşla pilavın üstüne koy ne bileyim sote yap
böyle kızarmış olsunda teneke / mangal / fırın fark etmez her türlü gömeriz
Tavuk her haliyle güzeldir her şekilde yenir
tenekede tavuk hiç denemedim ama seveceğimi düşünüyorum
Hiç denemedim. Etle aram yeni yeni iyileştiği için pek et yemeği denemedim bu zamana kadar
Tenekede çok güzel olur canım memlekette kapının önünde sıkça yaparız
Denemedim hiç ama ne kadar güzel olabileceğini tahmin ediyorum.
çok severim ve dediğin gibi kamplarda harika oluyor
Çok severim tavuğun en güzel hallerinden biri de bu yemesi çok lezzetli
Denedik bunu bir heyecanla hepimiz aç
Tenekeyi bı kaldırdık ki tavuk kömür olmuş 😂😂😂😂
az köz ile yapmalıydınız
Evet güzel oluyor severim
Tavuğun her türlüsünü severim
Denemedim ama severim
Bunu ilk kez gören bir ben miyim 🙄
Tavuğun her türlüsünü severim
Tavuğun her hali 🫶 ben
Tavuk sevmiyorum zamanında çok yedim