Merhaba, Ben son zamanlarda pek fazla tavuk yiyemiyorum sanki bana kokuyor gibi geliyor. Bu akşam da menüde fırında patatesli tavuk var. Güzel gözüküyor ama inşallah yine öyle gelmez. Bu ara iştahım hiç yok maalesef ki...
Fırında yapılan içine; domates, patates, biber ve soğan atılan et bile olsa yemem. Bunların birleşimi kesinlikle tüm etin kokmasını sağlar. Tüketmiyorum, bizimkiler gelir ve evde yapılırsa ayıp olmasın diye burun kıvırarak yerim 😃
Tavuk fırında pişirilirken içine yağ atılmaz. Atılan yağ onun kokmasını sağlar. Doyurucu olmasını istiyorum diyenler genelde yağ koyar. Halbuki azıcık yağ döküp yağlaması yeterli. Tavuk pişerken kendi yağını atıyor.
Benim fırında tükettiğim tavukta (kanat) sadece kırmızı biber tozu, azıcık kekik, bir tutam pul biber ve son olarak ölçeğe göre 3 çay kaşığı tuz olur. Yağ atmam. Fırında tavuktan (kanat) başka hiçbir şey olmaz. Bunları karıştırıp tepsiye dizer. Kızarana kadar pişiririm hatta çıkartıp çeviririm. Pişirmeye devam ederim. Kıtır kıtır yerim 😃
tavuğu çok seviyorum ama genelde gögüs eti olarak kemikli pek yiyemiyorum evet yazın fırın ve haşlanmış kokar kızarmış da ben bu ara soslu soteler yapıyorum