Günaydınışkoo 🧚
Kahvaltı süreniz ne kadar acaba dakikalık mı saatlik mi?

Günaydınışkoo 🧚
Kahvaltı süreniz ne kadar acaba dakikalık mı saatlik mi?

Hep dışarıda kahvaltı yaptığım için olmazsa olmazım yok
Bir gün nohut dürümü bir gün çorba, simit derken hafta bitiyor. Pazar günleri evde olunca da kavurma alırım börek yaparım güzel bir pazar kahvaltısı hazırlarım
Benim kahvaltıda olmazsa olmazım, masanın demirbaşı, taçsız kralı şüphesiz zeytindir.🫒Tartışmasız siyah zeytinciyim. Hele ki biraz etli, az tuzlu, çekirdeği kolay çıkan cinstense... Bence zeytin, peynir, yumurta, domates... Hepsini bir araya getiren, o Anadolu kahvaltısının ruhunu tamamlayan lezzettir. Ağızda bıraktığı o hafif acımsı ve yoğun tat, beni ayıltıyor.
Yani, kahvaltı sofrasında peynir de olur, yumurta da, mis gibi demli çay da... Ama o zeytin tabağı boşsa, o kahvaltı benim için eksik kalmıştır.
Zeytin peynir domates salatalık kızarmış ekmek çay bunlar mutlaka olmalı gerisi keyfi bak kaymak Nutella rafadan yumurta vişne reçeli menemen patates kızartması pişi hatta çilek diye uzar gider.
O kadar malzeme saydın ki. Hem Doktorlar 2 dilim ekmek diyor, kibrit kutusu peynir falan, senin sofrayı görseler o zaman...
Ayrıca Patates kızartması hergün olsa her gün yerim. Nutella (israil malıdır) Eskiden bunu tabir etmek için ya Sarelle denirdi ya da Çokokrem... Şimdi Nutella. Ben karşıyım, eskiden tadına baktım da aşırı derecede tatlı, sıkıntılı yani.
Aşırı derecede çocukluğumdan beri peynir hastalığı var bende peynirin her çeşidini çok seviyorum yani kahvaltıda Allah eksikliğini de göstermesin yokluğunu da birkaç çeşit peynir olmasını çok seviyorum ve peynirsiz bir kahvaltı düşünemiyorum
Günaydın güzel gönüllü insan! 🌅🌟
Şu masaya baksan bir, kahvaltının insana şiir yazdıran hali bu resmen! 🥰 Benim kahvaltıda olmazsa olmazım kesinlikle peynir! Hem de çeşit çeşit! Lor, tulum, beyaz, kaşar… Hepsini görünce mutlu olan biriyim ben. Ama bazen de menemeni koy baş köşeye, yanında çay ve taze ekmek, beni kimse mutfaktan çıkaramaz! 😄
Kahvaltı süresi mi dedin? Vallahi hafta içi hızlandırılmış 15 dakika turbo modda, hafta sonu misss gibi 2 saatlik Urla keyfi diyorum. Senin nedir kahvaltıdaki favorin? 🙂
Cevap
52Cevap
Börek canım Günaydın❤
Pazar günleri saatlik diğer günler, ayak üstü genelde. Kaşar peyniri ve Taze yeşil zeytin olmazsa eksik hissediyorum.
Şükür etmeyi severim her zaman için ama nimetler de ayrım yapmam kahvaltıda çay olması güzel olur
Menemen, bazen olmadığı oluyor kahvaltıdan tad almıyorum.
Tahin pekmez kaymak veya tereyağı eski kaşar
Olmazsa olmazım EKMEK.
Olmayinca neyin arasina peynir koyacam 🤣🤣
30 dk tüketim bir o kadar da hazırlık ama çay olmazsa olmaz
24 ayar Erzincanliyim olmazsa olmazim
Tulum peyniri
Kırmızı cizgim
Kahvaltı sevmem ama olursa krem peynirli avokadolu yumurtalı toast olmazsa olmazim
Nutella olmadan yaptığın kahvaltı hatırlamıyorum pek.
Çay ilk aklıma gelen ama yazın ondan da vazgeçip meyve suyu içiyorum. Sanırım özel bir şey yok.
Çay efendim çay yoksa kahvaltıya kahvaltıya kahvaltı demem..
Çay yoksa o kahvaltı, kahvaltı değildir tabiki domtes biber zeytin peynir kfknfnd
Yavas yavas yapiyorum tek basima
Kahvaltı yapmam genelde
Tabi ki ben. Ben yokasam o kahvaltı ne işe yarar
Zeytin yumurta sucuk bazen börek poğaça
Yumurta peynir ve çay
Yağda yumurta ve peynir
Kahvaltı yaparsam tulum peyniri
Mısır gevreği ya da yulaf muhteşem oluyor.
Çay ve patates kızartması
Salatalık bol yeşillik
Olmazsa olmazım yok bana pek fark etmiyor
Menemen, sucuklu yumurta ve omlet
Yumurta olmazsa olmaz. Yarım saat falan
Peynir zeytin yumurta çay kaşar tost
Dakika sürüyor 4-5 dakika en fazla 😂
Hafta sonları saatlik
Yumurta ve çay
Çay, zeytin, peynir, yumurta.
Yeşil zeytin, yağlı ekmek
Et yemekleri protein😛
Nohut dürümü kavurma 😂😂
Herhangi bir peynir çeşidi
Tahin pekmez karışımı
Sigara, simit, domates peynir :D
Kalvalti yapmiyorum
Olması ihtimali :D
İstemsiz gülüyorum ya :D :D
Tüm değerler yükselir. Sonra Acile giderim.
Ekmek arası benimkisi
Kızarmış ekmek ve yumurta mutlaka olmalı.
Yoksun?
çay ablaa
Çay şart
Peynir yumurta
Yumurta
Tahin helvası
Peynir
Reçel kesinlikle
peynir
Succuk
İsot :D
Güzel bir bayan yüzü.