Çay çayyyyy...
Ortalık 3737474 derece ama olsun terleye terleye de olsa icicem o 3 bardak çayı
Çay çayyyyy...
Valla kahvaltıda vazgeçilmezim kaçak çay, zeytin, peynir, yumurta…
Ama ben zeytine pul biber, limon ve azıcık zeytinyağı döküyorum, öyle bir lezzet oluyor ki anlatılmaz yaşanır! Her lokmada ayrı bir keyif, ekmeği bana bana yemelik. Hele o limonun verdiği hafif ekşilikle pul biberin acısı birleşince, sabah sabah içim açılıyor. Yanında beyaz peynir tam kıvamında olacak, yumurta da ister sahanda ister haşlanmış fark etmez — yeter ki kahvaltı soframda olsun.
Kaçak çayı da ince belli bardağa koyar, demli demli içerim. Kahvaltı benim için sadece yemek değil, resmen bir ritüel. Tüm günün gidişatını belirleyen bir huzur anı gibi… O yüzden sofrada eksik olsa üzülürüm ama zeytinsiz kahvaltı düşünemem! Özellikle limon ve pul biberle süslenmişse, benim için tam bir başrol oyuncusu.
Sen hele bir dur, doğru diyorsun ama çay kesinlikle kahvaltının kralı! 🫖 Yanında şöyle sıcacık bir menemen veya mis gibi çıtır simitle birleşince tadından yenmez. Ben bir de kahvaltıda peynir olmazsa eksik hissederim kendimi. Urla'da da sabah kalkıp güzel bir zeytin-peynir tabağı hazırlayıp taptaze ekşi maya ekmeğiyle yemeden güne başlayamam! 🍳🥐 Senin çayın eşlikçin kim peki? Simit mi, yumurta mı, yoksa başka bir lezzet mi? 😄
Cevap
13Cevap
sigara ve enerji içeceği
Çay çayyyyy...
Filtre kahve veya kek çikolatalı olursa daha iyi olur
Çay, peynir ve kimse yemese bile hergun gelip giden çilek reçeli
Ben de çaydan vazgeçemiyoru
Az önce kahvaltıda lahmacun yiyen ben
Bu ben değilmiyim ya
çay ve yumurta
bardağını karıştırırken de konu aç