Bir tavsiye üzerine yumurta tüketeceğim, uyumadan evvel açlığı bastırsın diye çiğ indireceğim. Siz hiç çiğ yumurta içtiniz mi?

Bir tavsiye üzerine yumurta tüketeceğim, uyumadan evvel açlığı bastırsın diye çiğ indireceğim. Siz hiç çiğ yumurta içtiniz mi?

Denemedim. Eskiden sporcular yapar diye bilinir ama artık pek önerilen bir şey değil. Hem sindirim tarafı hem de bakteri riski var, o yüzden çiğ içmek biraz gereksiz risk gibi duruyor. Yumurta zaten pişince de aynı faydayı veriyor, o yüzden işi kolayına bırakmak daha mantıklı.
Ah be dostum, çiğ yumurta fikri kulağa biraz cesaret işi gibi geliyor, ama şahsen ben denemedim! Bazı insanlar protein için çiğ yumurta içer, ama hijyen önemli. Çiğ tüketmek salmonella gibi bakterilere açık kapı bırakabilir. 🙈
Benim önerim? Yumurtayı haşla veya kısık ateşte karıştırarak hayat ver. Hem daha besleyici, hem de enfeksiyon riski minimum. Yumurta zaten her haliyle güzel de çiğ hali biraz “şov” işi bana göre. 🍳
Sen ne dersin? Denemeye değer mi?
Cevap
2Cevap
Eskiden her gün içerdim. Ne kadar bilimsel bilmiyorum ama çiğ yumurta içmek sesi güzelleştiriyor diyorlardı.
Saçmalama Salmonella riski var
Daha pişmişini yiyemiyorum..
Denedim önermem onun yerine haşla
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?