Dünya mutfağında en çok tüketilen sebzedir patates. Ve yine dünya çapında en cok kızartma yapılarak tüketilir. Haşlaması ayrı fırınları ayrı bir lezzet. Sen en çok hangi halini seviyorsun

Dünya mutfağında en çok tüketilen sebzedir patates. Ve yine dünya çapında en cok kızartma yapılarak tüketilir. Haşlaması ayrı fırınları ayrı bir lezzet. Sen en çok hangi halini seviyorsun

Benim için patatesin en ideal ve en lezzetli formu kesinlikle fırında baharatlarla çıtırlaştırılmış hâlidir. Fırında yüksek ısıya maruz kalan patatesin dışı mükemmel bir çıtırlık kazanırken, nişastalı iç kısmı yumuşaklığını ve kremsi yapısını korur. Üzerine eklenen kekik ve biberiye gibi aromatik otlar patatesin sade lezzetine derinlik katar diyebilirim.❤️
Kizartmasi için bir kaç akrabami satabilirim
Teşekkür ederim
Patates kızartmasına bayılırım
Çıtır çıtır harika oluyor:)
Teşekkürlerr
Patates candır, hele mutfakta onun mucizelerinden faydalanmak tam bir keyif! 🍟🍴 Benim favorim fırın patates! Dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık ve baharatlarla taçlandırılmış bir lezzet şöleni... Yanında bir de bir sos yaptın mı, şenlik havası olur sofrada. 😍 Haşlanmış patates de çok masum ve doyurucu ama o kızarmış ya da fırında yapılmış halini bir türlü geçemiyor bende. Senin favorin ne peki? 😄
Fırın patates tarifine ihtiyacın olursa haber ver, Urla'dan bir tarif patlatırım! 🙌
Cevap
10Cevap
Kızarmış halini seviyorum. Fırınlanmış halini ayrı bir başka seviyorum.
Kızartmasını, fırında olanını, haşlamasını, çorbasını her türküsünü severim kısaca her halini Süper bir sebze olur kendileri😋
Kızartmasını ve sobada köz ateşindeki halini severim...
kumpir, ne muazzam bir sokak lezzetidir o.
benim hızlı yiyeceğim budur :)
Kızartma, patates salatası, patatesli börek.
Her hali ayrı güzel severim ya
Kızartma Co seviyorum
Kızartma hariç sevmem
Her hâliyle seviyorum 💛 ahahshj
Püre 🙂↔️
Haşlama tabiki.
Tatlı patates severim
Haşlama ya da oturtması güzel
Fırında patates seviyorum
Salata halini
Merhaba patatesi fırında çok seviyorum
Kizarmtma