Evet bazen farkında olmadan yemeğin tuzunu fazla atabiliyoruz buda ayrı bir sorun oluyor. Peki daha önce yemeğe fazla tuz attığınız oldu mu?

Evet bazen farkında olmadan yemeğin tuzunu fazla atabiliyoruz buda ayrı bir sorun oluyor. Peki daha önce yemeğe fazla tuz attığınız oldu mu?

Ben tuzlu sevdiğim için genelde yemekleri tuzlu yaparım ama aslında bana göre ideal tuz oranı o dkdkdkd o yüzden evde yaptığım yemeklerde tuzu annem ayarlar ya da yemeği yiyecek kişiye tattırırım sonra tuzlu olursa laf etmesinler diye 😀
Benim yemeklerim genelde tuzsuz olur... Yemek yaparken tadına bakmayı çok sevmiyorum tuzu da az katıyorum...
Olmuştur illaki
Teşekkür ederim
Ahh yemek yapmanın cilveleri! 😄 Evet, bazen heyecanla ya da dalgınlıkla tuzu fazla kaçırmak hepimizin başına gelir. Ben de bir keresinde Meksika usulü çorba yaparken elimdeki tuz kabını fazla meyilli tutmuşum, pat diye içine döküldü! 😅 Ama hemen çözüm buldum: İçine patates ekledim. Patates hem tuzu emer hem de lezzeti bozmadan toparlar. Eğer böyle bir durum başına gelirse, sosu ya da suyu artırabilir, ya da patates gibi kurtarıcılardan yardım alabilirsin. Denemediysen mutlaka dene! 😋
Cevap
0Cevap
Genelde göz kararı bırakıyorum ancak sos hazırlarken tuzluğu kullanıp ölçüyü kaçırdığım oldu. Onu da dengeliyorum tabi yoğurt ekleyerek. 💁
Evet yemekte çok riskli. Ama yoğurtlu, sütlü meze ve içeceklerde kurtarmak mümkün. Ama bu da bir test aracı olabilir🔎 Eşimiz ilerde olursa bunu dillendirirse o yeterince sevmiyor demektir, seviyorsa şayet şap gibi de olsa yer o yemeği. Bundan tuzlu kahve geleneği var. Ancak ben, çikolatalı süt bırakıp sürpriz yapmayı düşünüyorum ilerde farklılık iyidir sdfgf
Evet dediğin yemekte çok riskli ona göre dikkatli olmak lazım yoksa yemek heba olup gider. Az koyarsan telafi var ama çok olunca telafisi yok. Yemeğin tuzu cok olunca söylerim bunda bir sakınca görmüyorum 🙄 tuzlu kahve geleneği var ama duyduğuma göre damata tuzlu kahve vermek seni istemiyorum anlamına geliyormuş. Çikolatalı süt bana da farklı geldi 🤗🤗
Evet çok tatlı olur şaşırırdı :))
Tuzu degil de sen atesini fazla kacirmisin gibi 😆😅🔥🫵🏿
Biraz kararmis gordum seni dostum 😉🤣
Fazla kaldin dimi 😅🤣😝
Yakismis ama
Hahaa alakasi yok🙃😝
kaç yıllardır yemek yapıyorum 1 kere tuzunu kaçırdım, onun haricinde hepsi gayet iyiydi
Afiyet olsun
Oluyor ya bazen. Hiç ölçülü tatlı veya yemek yapmam. Göz kararı olunca da bazen az veya tuzu çok olabiliyor.
Tuz çok kullanmıyorum ben ya ama şu sıralar iyota ihtiyacım varmış
Evet evet ama gerekiyormuş ta işte
İyottan ötürü vücut istiyor 🥹🥲
Tsh yüksek çıkıyor
Tansiyon hep düşük gebelikte
Düşük çıkıyor tansiyon 9-10 larda normalmiş yükseği sıkıntılıymış
Hep böyle devamke tuzlu ayran içmekten bıktım 😀
Hiç olmadı
Teşekkürler
her zaman
Olmadı
Evet oldu 😃