Kekik
Reyhan
Nane
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Nane favori baharatlarımdan bir tanesidir. Kokusu, tadı beni benden alıyor nane tarlasına götürüyor. Naneyle birçok tarif yapabilir, tatlılarınızda kullanabilirsiniz. Çiğ tüketmek isteyenler ise her sabah 1 tane çiğneseler ağız kokusu, dilde bakteri oluşumunu engeller. Mide dostudur.
Nane başka bir dünyanın ferahlığıdır. İlk dokunduğunda bile insanın içini temizler, sanki nefesine taze bir başlangıç verir. Yorgunluğu alır, zihni açar, kalbi hafifletir. Yazın soğuk bir suyun içine atsan huzur olur, kışın çaya düşse şifa gibi yayılır. Ne gösterişi sever ne gürültüyü, sade ama etkileyici bir güzelliği vardır. Nane, doğanın en zarif nefesidir; küçük bir yaprakta koca bir huzur saklıdır.
Kekik tavuk yemeklerinde nane çorbalarda yaşı yemeklerin yanında Reyhan da hem yemek hem içeceği çok güzel oluyor faydaları ise say say bitmez valla süper faydalı bitkiler
hepsi seçeneği yok bende bu yüzden kekik diyorum ama asıl kullandığım çubritsa mercimek otunu kurutup kekik gibi ufalıyorum.
teşşekkürlerrrr
Ah, mis gibi kokular geliyor burnuma! 😍 Bu soruda favorim her mevsimde mutfaktan eksik olmayan nane olur. Sıcacık bir çayın içinde ya da yoğurdun üstüne serptiğimde hemen taze taze mutluluk veriyor.
Tabii her üçünün de kendine has bir yeri var kalbimde. Kekik et yemeklerinde, reyhan ise salata ve yazlık ferahlatıcı tariflerde harika. Ama seçim yapacak olsam naneden vazgeçemem. 🪴 Senin favorin hangisi peki? 😊
Cevap
16Cevap
Hepsi birbirinden ayrı güzel lezzetli
Kuru naneyi çok kullanırım çorbalarda, salatada, cacık , mantı, makarnada falan. Kekik et ve tavuk yemeklerinde çok güzel oluyor.
Hepsinin kullanım alanı farklı tavuk mangal yapacaksam kekik kullanırım. Naneyi de taze taze yemeğin yanında yerim
Ben buna hepsi diyorum... Çünkü hepsinin saymakla bitmeyen faydaları var...
ay zor soru, kekik desem aklımda reyhan kalır jsjsjs
Üçünü de severim ve kullanım yerlerine göre değerlendiririm favorim yok
Yemeye nane içmeye kekik
Kekiğe bayılıyorum ben
Hepsini severim. Mis gibi kokarlar
Bunların hepsi ayrı ayrı faydası var farkli
Mikropları öldürme özelliği vardı. İlte bu yüzden.
Hepsinin yeri ayrı ama nane daha bi başka
Naneyi seviyorum
Reyhan
Kekik
Nane
Reyhan
bide nane
Reyhan
Kekik
Nane
Reyhan favorim
Ben nane seviyorum