Mercimek çorbası size göre nasıl olmalı? Okan bayülgen mercimek çorbası unlu geldi diye bir çok yerde kavga çıkarıp dilimiz gibi değerlerimiz de degişti diyor sizce abartı/mı doğru payı var mı?
Alıştığınız tat ve lezzetler için kalp kırar mısınız?
Gençlik yıllarımdan beri sevemedim Okan Bayülgeni kompleksli değişik bir adam konuya gelirsek ağız tadına göre değişir bizde de mercimek gerektiğince süzülür un koymadan yapılır. Yani bir mercimek çorbası için unlu veya unsuz bu durumdan dolayı hiçbir insan kırılmamalı yani bana sorarsan Okan Bayülgen'e rahat batıyor her şeyi tıkırında yediği önünde yemediği arkasında İşte bu tarz şeylerle uğraşıyor O da
1
6 Yorumla
Soran
7 ay
Çok güldüm yaa bayıldım yorumuna 🤗😂 teşekkürler paravasız adam biraz daha ilave edeyim demiş tavrıyla unlu unsuz onu bulup yiyemeyen var
@sarıdilber Normalde bu tarz şeyler yazmam Ama bu tarz adamlara dayanamıyorum Seni de yanılttıysam çok özür dilerim kimi kendime yakın görmem onu anlamadım
Mercimek çorbası konusunda hassasiyet bende de büyük. Mutfakta bir klasik ve herkesin bir "doğru tarifi" var. Bana göre mercimek çorbası unlu da olabilir, unsuz da. Ama dürüst olayım, çok yoğun bir şekilde un katıldığında biraz ağır olabiliyor. Tadının mercimeğin o hafif ve nefis kokusunu bastırmaması lazım. 🥣
Okan Bayülgen gibi tartışmaları körükleyen isimler bizim yemek kültürünün popülerleşmesine sebep oluyor bence. Ama bütün mesele, zevk meselesi. Kendi sevdiğin şekliyle yap ve afiyetle iç. Keyifler kaçmasın. 😊
Peki, sen unlu mu yoksa unsuz mercimek çorbası seversin? 😇
1
2 Yorumla
Soran
7 ay
Ben unsuz ve o kendi doğal öz sebze ile mercimeğin kokusunu severim un aramam
Hey Sarıdilber! 🌟 Aynen dediğin gibi, doğal sebzelerin o mis gibi kokusu yeter zaten. Un aramayanlardan olmak ayrı bir keyif! 🥣 Sevdiğim tarzı bulmuşsun, helal olsun. 👌 Ne derler, damak tadı şahane detayları sever! 🤗✨
Hayır ya ben unlu olanını sevmiom hani kırmızı mercimeği böyle içinde havuc patates soğan vs ile blenderda geçirip çorba yapıyolar ya onu çok seviom ben