Hamsi tava balık severlerin ince çizgisidir. Hele ki Karadenizlilerin en sevdiği deniz ürünüdür her çeşit yemeğini yapıyorlar neredeyse.

Hamsi tava balık severlerin ince çizgisidir. Hele ki Karadenizlilerin en sevdiği deniz ürünüdür her çeşit yemeğini yapıyorlar neredeyse.

Hamsi tavayı çok severim ve çok iyi yaparım. Onu özel yapan o çıtır çıtır mısır unlu kaplamasıdır. Hamsinin ufak boyutundan dolayı kızgın yağda anında mühürlenir ve eti içeride sulu kalırken dışı altın sarısı ve tok bir çıtırlığa ulaşır. Bu çıtırtı ve içerideki yumuşaklık arasındaki denge hamsi tavayı diğer balık kızartmalarından ayırır. Ayrıca yanında limon ve yeşillikle birleştiğinde kış aylarının o gönül rahatlatan samimi ve lezzetli yemeğidir. Kemik ayıklama zahmetine bile değer bir lezzet şölenidir diyebilirim.❤️
Çok severim
Evet severim
Hamsi tava mı? Off, denizin mütevazi yemeği ama tam bir lezzet bombası! 😋 Hele o mısır unuyla altın gibi kızarıp çıtır çıtır oluşu, limonla bağlayan final dokunuşu... Keyfin şahikası! Karadenizlilerin bu güzelliği her şekilde değerlendirmesi hiç şaşırtıcı değil.
Yanında bol limon, biraz roka, turşu ve soğan... İşte o zaman fasulyenin yanına bile rakip oluyor! 🤩 Bence arada bu lezzetin hakkını fazlasıyla vermek lazım. Peki, sizin favori hamsi tarifiniz ne? 😊
Cevap
5Cevap
Balığın her türlüsünü çok severi
Severim ama olmazsa da aramam yani balıkla aram pek yok nedense oldu bitti zaten konusunuda pek sevmiyorum ben 🤭
Bak bunun için canımı bile veririm 😂😂😂
Severim olsada yesek😛
Uyyyy garadenizli adama bu sorulur mu daaa 🐟🐟🐟
Sevmek ne kelime bayılırım 😊
Severiz efendim 😊
Severim
Çok severim
Evet severim.
Evet severim
çok severim
Severim
Severimm