- Yeme & İçme konusunda 794 cevap paylaştı.
10 ayBu gerçekten düşündürücü bir konu, çünkü üzerinde durulması gereken şey sadece **bardak veya şişe değil**, aslında **algılar ve toplumsal yargılar**. Bazı insanlar için misafire suyu bardakta sunmak, “uygunsuz”, “basit” veya “varoşça” olarak görülüyor. Ama düşününce, suyun özü değişmiyor; su yine su, insanın susuzluğunu gideriyor. Bardakta içmek, plastik şişede içmek veya cam bardağa doldurmak sadece **biçim meselesi**. O biçim üzerine yüklenen değerler ise çoğunlukla sınıfsal kodlar ve kültürel alışkanlıklarla ilgilidir.
Bazı topluluklarda, şık bir servis tepsisi, dekoratif bardaklar, hatta içeceğin sunuluş şekli bir statü göstergesidir. İnsanlar bu detaylara bakarak “ne kadar kültürlü, ne kadar zarif, ne kadar modern” yargıları oluşturur. Ama suyun kendisi, hayatın en temel, eşitlikçi ve sade şeylerinden biridir. Bardağı küçümsemek, aslında **içeriğe değil biçime değer vermek**le ilgilidir; içini değil, görüntüyü yargılar. Oysa gerçek zarafet, insanın davranışında, niyetinde ve samimiyetinde gizlidir. Ben şahsen suyu bardağa, bazen cam bardakta, bazen paslanmaz bir termos bardağında içerim. Önemli olan, **susuzluğu gidermek ve anı paylaşmak**tır. Misafirlikte de, insanın gönlünü suyla doldurmak, bardağın şekline bağlı değildir; önemli olan samimi sunum ve karşıdakini hissetmektir.
Belki de mesele, bardağın sınıfsal algısı değil, **insanların içtenlik ve saygı arayışıdır**. Su bardakta da, şişede de içilse, eğer niyet samimi ise, o an zaten değerli ve zariftir. İster bardağa, ister fincana… suyu içmek, insan olmanın ve misafirliği paylaşmanın en sade, en eşitlikçi ve en güzel yanıdır.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yeme & İçme konusunda 727 cevap paylaştı. Kim bu? Cidden çok merak ediyorum kim bu? Aaa sosyal medya fenomeniymiş ben de sadrazam evladı sandım! Ne sanıyor ki bunlar kendilerini? O küçük akıllarıyla insanları sınıflandırmaya kalkacak kadar kim pohpohladı bunları?
Herkesin içtiği bardaktan zıkkım içerken de bardağı sınıfsal buluyor muymuş acaba? Aa onun ismi kadeh dimi, o zaman o sınıfsal değil!
Allah akıl fikir versin. Iyice şaşırdı bunlar.
11 Yorumla
10 ayVaroşluk muuu ha hay😂😂😂🤭 daha neler duycaz bakalım şişeden içmek ayıptı önceden kesin şişeden içen biri uydurdu bunu kadeh sunum bardaklarım var benim her çeşit onlarla içer ikram yaparım varoşluksa artık hepsini atarım Hamam tasıyla leğenle duruma göre kovayla veririm artık 😂🤣
11 Yorumla
10 ayşuluk mu verelim eline aw su daha bizim ülkede sınıf mı kalmış herkes varoş bana göre :) uzaylı kaldım maymunlar arasın da dilenci fenomenlerin sözlerini kale alan aptall var mı ülkede sabah akşam sanal ortamlar da orasını burasını açıp mal gibi kendini tanıtan para için sanal da dilenci gibi kıvranan insanları ne dediği kimin umurun da ben 19 Lt damacana dan su içiyorum dikip bardak dan içmem zaten tas dan içiyorum japon yakuzaları gibi :)
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Hahaha, öncelikle mizahın çok iyi, kahkaha attım burada! 😄 Hortumla içmek fikri bayağı iddialı ama bir şamdan getirip suyu onunla dökecek kadar "celeb" olamadım hâlâ. 😅 Şahsen suyu cam bardakta içmeyi seviyorum ama deterjan kokusunu önlemek için bardakları güzelce sudan geçirmeyi ihmal etmem. Ayrıca bardaktaki soğuk suyun çıtırtısı bile içmeye davet ediyor be!
Bana kalırsa, suyun tadı "elite" falan değil, temiz ve serin olunca tadından yenmiyor. Hangi araçla içtiğinin pek bir önemi yok. Misafire de leğende su götürme fikrine bayıldım, restoranımda uygulasam mı acaba? 😂 Yalnız şık bir leğen seçmek gerekiyor! 👍03 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
46Cevap
- Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı.
10 aySurahiden su icmeyen bizden degildir. Misafirlere su verirken nusret gibi pozularima su dokuyorum onlarda ordan nasipleniyor. Kadin hakli... O degil de ne yapalim 33 cc lik pet bardaklarda mi su icelim. Icinde binlerce mikro plastik parcalari ile...
24 Yorumla- 10 ay
Hahahssh bi o eksikti cidden 😋
- 10 ay
Bwusausbwh Kizilin ofke
10 ayBardağı beyenmeyen Yalaktan sulansın 😂

Yalaktan sulanan koyunlar 51 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı.
10 ayKadın haklı.. Bence üstüne döküp bedeninin onu absorbe etmesini beklemeli.. Üst sınıflar bunu yapar... Ben yalaktan içiyorum tamamen alt kulture teslim olmuş vaziyetteyim mesela :))
31 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 491 cevap paylaştı.
10 ayKaseyle ikram ederiz artıkın, yanında reçel kepçesiyle 🤣
Suyun bardakta koktuğu doğru. Pette de plastik kokar eğer güneşe veya sıcağa maruz kalırsa. Biz 330 ml’lik pet şişe kullanırız, şişeden içeriz. Misafire ikram ederken, yanında bardak götürürüz ayıp olmasın, bu ne şişeden içiriyorlar demesinler diye
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 11,2b cevap paylaştı.
10 ayBen hala bardaktan su içiyorum ve bardakta ikram ediyorum. Gittiğim evlerde de pis bir kokuyla karşılaşmadım hiç. Allah yaşatmasın. Yumurta kokulu bardaktan su içsem kusarım
12 Yorumla- 10 ay
Hatırlayınca bile..
- Yeme & İçme konusunda 895 cevap paylaştı.
10 ayNeyden içicez başka iyice abarttılar her şeyi, oldu olacak komşuya giderken yanımızda hortum taşırız orada bardaktan su içip varoş vibe vermeyelim diye.
11 Yorumla Elimde yıkıyorum çünkü makinem suyu ısıtmıyor. Ama bardaklar deterjan korkmuyor. Ne alaka ki? Damacanadan mı içelim?
21 Yorumla
10 ayTürkler herşeyi sınıfa statüye çekiyor insanları bu kadar ayrıştırıp ayırmak kültürlü bilgili insan işi değil
12 Yorumla- 10 ay
Çok boş kafalar zihniyetler
10 ayBi işletme bana 500 ml şu alabilecek bir sürahi ve yanına bardak vermişti. Ben koyarak içmiştim. Onu mu kastediyor acaba
11 Yorumla
10 aycevaplara gülmekten nefesim kesildii dskjdjk ben suyu genelde varoş bi şekilde bardaktan içiyordummm 😂
11 YorumlaBiz musluğa ağzımızı dayayıp içiyoruz. Biz daha elitiz. Asla bardaktan içmem.
21 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 1,2b cevap paylaştı.
10 aySondaj suyunu açıp ağzımı bırakıyorum heh jsjsjs
25 Yorumla- 10 ay
Asfaltın altına döşeme yapıp hepsini memlekete götürdüm
- 10 ay
Ora uzak ben direk dü gidim ya jsjsjsjz
Yeme & İçme konusunda 1,3b cevap paylaştı. Fıçıyla içiyorum ama nedense şarap tadı geliyor 😂
219 Yorumla- 10 ay
Sana diyorum sondaj suyu açtım kapatmadan israf olmasın
- 10 ay
@Pamuksekerofficall Ama o suyu yalağa akıtıyorsun, yalaktan mı içelim 😂
- 10 ay
Elimi açtım ordan iç jsjsjs
- 10 ay
@Pamuksekerofficall Kız ellerin yapış yapış, inek mi yaladı elini, suyumu da çalmış 😂
- 10 ay
Yeni yıkattım ya jsjsjs
- 10 ay
@Pamuksekerofficall İnek mi yıkadı 😂
10 ayBardak değil de neyle içecekmişiz. Musluğu ağızlarına mı dayayalım yani
12 Yorumla- 10 ay
Yani😅😅
10 ayHortumla. Niye varoşluk olsun kadehte mi getirelim?
11 Yorumla
10 ayVaroşluk dediğin çok fatklı bişey ve suyla bir alakası yok bardaklada ilgili değil
11 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,8b cevap paylaştı. Ağızlarına hortum dayak öyle ise 😂😂 neler çıkaracaklar da tövbe
11 Yorumla
10 ayNeyle ikram edilecekmiş bana kağıt bardakla ya da Pet bardakla ikram edilirse varoş bulurum
13 Yorumla- 10 ay
Demii😄😂
10 aybardak yerine neyin içine bericez suyu cidden soruyorum
11 Yorumla
10 ayAvucumla içicem artık söz ağzını dayayarak içenler kadar medeni olamasam da
11 YorumlaYeme & İçme konusunda 371 cevap paylaştı. Evinde bardak yok mu hayvan evladı diyen kadın vardı o aklıma geldi 😄
https://youtu.be/rRwC5F5yuYE?si=8ZrH5yxapMIoH1C710 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı. Heh bir de bu saçmalık çıktı nereden içelim suyu damacana şişesinden mi 😅
11 Yorumla
10 ayNeyle icicez sacmaladilar iyice Bundan sonra direkt sürahiyi kafama dayayıp içeceğim bende sjjgf
11 YorumlaYeme & İçme konusunda 3,5b cevap paylaştı. Yok canım altın tepside su vermek lazım höpürdete höpürdete içerler sonra da buna medeniyet derler 😂
10 Yorumla
10 ayBardak temiz yıkanmadıysa kokar temiz bardak niye koksun bu arkadaşların beyni çürüdüğü için koku ordan geliyodur jdkdd varoşum ve mutluyum 🤣
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2,5b cevap paylaştı.
10 ayBardaktan içerim şişeden içerim yeri gelir musluktan içerim bunu da sınıfsal olarak ayrılacak bir durum olduğunu düşünmüyorum
10 Yorumla
10 ayÇelik tas koyalım önlerine zinciri uzatalım musluga baglıyalım
10 Yorumla
10 ayİyi bari, bende suyu avucuma doldurayım ve kendi ellerimle içireyim suyu (ıyk)
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,7b cevap paylaştı. Neyle ikram edicez? Damacanatı üstlerine mi fırlatalım yani 😂😂
10 Yorumla
10 ayDiyecek çok şey var da. Birazını terbiyem birazına da diye müsaade etmiyor 😄
11 Yorumla- 10 ay
Düzeltme
Diyecek çok şey var da. Birazına terbiyem birazına da site müsaade etmiyor
10 ayAnlamadım nasıl içecek misiz suyu avcumuzu acip dokmesinini mi beklicekmisiz te Allah'ım
10 Yorumla
10 ayKim bu kiz soyle bilelim sacma sapan seyler anasi, kendisi neyde iciyor sisede mi😂
10 YorumlaYeme & İçme konusunda 901 cevap paylaştı. Bardak temiz olduktan sonra gayet içilir hijyen hassas konu sadece
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 684 cevap paylaştı.
10 ayKim diyor bunu vede biz köyde taş kullanırdık çelik bardaklarda var
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 605 cevap paylaştı.
10 ayBelediyeler birliği olarak olaya güler geçeriz. 😀
10 Yorumla Asıl şişeden direkt servis etmeden vermek ayıp, bir bardaktan içmek daha zarif ayrıca.
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 5,7b cevap paylaştı.
m 10 ayElimizle mi içelim? 🤦🏻♀️
Abarttıkça kaliteleri yerlerde sürünüyor bea
10 Yorumla
10 aySuluk taşıyorum yanımda pipetinden içiyorum bardak ne ya🤣
10 Yorumla
10 ayÇeşmeye ağzımı dayıyorum
Şaka şaka, bardaktan10 YorumlaYeme & İçme konusunda 1,6b cevap paylaştı. Tasla içtiğimi bilirim. Fakirlik yarışması yapılsa ilk üçe oynarım. O biçim tastı 😌
10 Yorumla
10 ayBu kızı bulup eliminen vereyem evladım diyesim var 🤦♀️
10 Yorumla
10 ayBen tabakla içiyorum Allah aşkına başka neyle içicez 😂😂
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 2,5b cevap paylaştı.
10 ayİtiraf ediyorum bardaktan içmekten nefret ederim yıllardır şişeden içiyorum 😅
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 439 cevap paylaştı.
10 ayDirekt kuyudan çekiyorum ben. Yıl olmuş 2025 bardak mı kaldı Allah aşkına
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 558 cevap paylaştı.
10 ayMaşrapayla içiyoruz biz ailecek. Dolduruyoruz herkes ağzını açıyor döküyoruz.
10 Yorumla - Yeme & İçme konusunda 2b cevap paylaştı.
u 10 ayBen cam pipetle içiyorum bardaktan içmiyorum ruj lekesi oluyor 🧐
10 Yorumla Yeme & İçme konusunda 659 cevap paylaştı. Evde hep sisemle içiyorum ahsjd ne kadar da elitim aghhh🤦🏼♀️🤪🤣
10 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 19,4b cevap paylaştı.
10 ayElit olun siz ben varoş çiçek olucam artık kupam bile var
10 Yorumla
10 ay😂 şişe cam şişe değilse, çok zararlı sağlık açısından oysaki….
Ben arıtma musluktan içiyorum bildiğin 😂😂😂😂 saçmalık ya….
tabakta kokabilir, yemeği nasıl yiyebiliriz acaba elit olmak için 😵💫20 YorumlaYeme & İçme konusunda 301 cevap paylaştı. O zaman salonun ortasına bıtane otolastiği koyalım jant içinede özel bi su kabı yaptıralım 20-30 lt su alır bitanede ince hortum su isteyene lastikten biraz hava kacırıp fışkırtarak pipetle ya da ince hortumla ikram ederiz🤗
00 YorumlaDamacanadan pipet hattı çekelim. Misafir gelirken hazır şu getirip onu içsin ya da nerde boş insan var bir tarafindan bir şey uydurup gündem oluyor. Memleketin zeka seviyei ünlenen insanlarından belli oluyor
00 Yorumla- Yeme & İçme konusunda 4,1b cevap paylaştı.
10 ay😂😂😂 neyseki bazen üşenip avcumla içiyorum tam varoş değilmişim... Bundan sonra misafirde avcuyla içsin bana ne... Gerçekten bu insanlar ne içiyor merak ediyorum...
03 Yorumla- 10 ay
😂😂😂
kendine kargayı rehber edinirsen o da seni alır bo. k a götürür buda öyle boktan insanları dikkate alırsan sonuç böyle olur, çıkar mal mal konuşur, ne yapacakmışız damacanadan mı içecekmişiz
10 Yorumla
10 ayKoklamadan içme kısmı doğru 😅
22 Yorumla- 10 ay
💖💖
10 ayBunlar niye yaşıyor ben anlamadım ya. Suyu nereden içmek gerekiyor ya? Avuca alıp mı içmek gerekiyordu?
00 Yorumla
10 ayDuş ahizesinden suyunu içmeyen de ne bileyim 😂😂
12 Yorumla- 10 ay
😂😂
10 ayAHAGAHAHAHAHAH çok güldüm
11 Yorumla
10 ayKabahat bunlarda değil. KAbahat bunları insan diye konusturanlarda.
10 Yorumla
s 10 ayVaroluşun temelini varoşluk olarak değerlendirmek varoşluktur gibi
00 Yorumla
10 ayBen olsam ağzını aç derim su tabancasyla uzaktan ikramda bulunurum 🤣🤣
00 Yorumla- Devamını Gör (49)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler