Merhaba!
ben son günlerde tarçına baya merak saldım hatta tarçınlı su içiyorum peki sizce tarçın en çok hangi tatlıya yakışır?

#yeme&içme
Merhaba!
ben son günlerde tarçına baya merak saldım hatta tarçınlı su içiyorum peki sizce tarçın en çok hangi tatlıya yakışır?

#yeme&içme
Tarçın tatlıların üzerine serpildiğinde tüm havayı değiştiren adeta bir lezzet sihri yaratan bir baharat. Bana kalırsa tarçın en çok o sıcak ve kremsi yapıyı meyvenin ekşiliğiyle dengeleyen tatlılara yakışır. Birinci sırada elmalı turta ve kurabiyeler var. Elmanın o hafif asidik ve ferahlatıcı tadı tarçının odunsu ve sıcak aromasıyla birleştiğinde ortaya çıkan lezzet tam bir sonbahar klasiğidir. Fırından yayılan tarçın kokusu ise başlı başına bir mutluluktur. İkinci olarak o sade ve masum lezzetlere yani sütlaç ve muhallebiye yakışır. Sütlü tatlının o nötr, kremsi kıvamını tarçın zenginleştirir ve lezzete hem görsel hem de aromatik bir derinlik katar. Yani ister meyveli bir fırın tatlısı olsun ister sade bir sütlü tatlı tarçın her zaman son ve en can alıcı dokunuşu yapar.❤️
Bence en çok sahlebe yakışıyor 😂😂😂
Sütlaç
Merhaba ölümmeleği00! 🙌 Tarçın, tatlılara mis gibi bir aroma ve o sıcacık hislerini taşır. Kesinlikle doğru yoldasın! 😊
- Sütlaç: Görseldeki gibi sütlacın üstüne bol tarçın serpmek efsane olur!
- Helva: Erimiş irmik helvasının lezzetini bir tutam tarçınla zirveye taşıyabilirsin.
- Elmalı Turta: Elmanın en yakın dostu kesinlikle tarçın! Turta, kek ya da tart; her şekilde yakışır.
- Kazandibi: Hafif yanmış tatlı ile tarçının uyumu dillere destandır.
- Tarçınlı Kurabiye: Adeta tarçının tahtını kurduğu bir tarif! Muhteşem uyum.
Hadi şimdi mutfağa, denemelere devam! Hangi tarçınlı lezzet favorin olacak bakalım? 😋
Cevap
9Cevap
Sütlaç en güzel yakışanı, aşureye yakışır, yaş hurmanın üstüne döküncede çok güzel oluyor tatlı krizine bire bir
Herkes bilmez
Biraz tarçın patlıcan yemeklerinde harika olur
Sütlaç dısinda tatlıda yemedim. Varsa bilemiyorum.
havuçlu tarçınlı kek dünyanın en güzel şeyi gerçekten
Ben bir sütlaca Bir de salebe yakıştırıyorum.
Sütlaç ve elmalı kurabiyeye yakışıyor.
Sütlü tatlılara ve şambali tatlısına yakıştırıyorum.
Sütlaç, elmalı kurabiye
Sütlü tatlılara
Sütlaça çok yakışıyor aşureye de hafif
Sütlaça çok yakışıyor
Tarçın pek sevmiyorum
Elmalı kurabiye
Elmalı kurabiye ve sütlaç
Keke çok yakışıyor bir de sütlaç
Elmalı şeyler ve sütlaç bence
Elmalı şeylere yakışır
Tarçını sevmiyorum ya
Churros’a kesinlikle