Yani şuana dek düzgününü yıyemedim gemideki eski kaptanlarımızdan trabzonlu bı kaptanımız vardı o mıhlama için özel bi peynir getirtmişti trabzondan en ıyı onun yaptıgıydı ama oda asırı tuzlu geldi bana ben yıyemedim tam agız tadıyla ama sunu anlamıstım sıradan marketteki peynir ve tereyagı ıle olcak iş değil cidden o yörenin kendi peyniri ve tereyagı ile değişio lezzeti belki bigün daha az tuzlusu nasip olur bilmiom var bi hayalim bakalım ne zaman basarabilirsem izmirden karavanla çıkıp artvine gidip kıyıdan kıyıdan 1-2 ayda İstanbul'a kadar geze geze gelmek istiyom o zaman anca bulurum orjinalini
Pazar Kahvaltıları çok güzel olur hele kalabalıkta daha da güzelleşir kuymak dediğin gibi diğer adıyla mıhlama yapılırsa yerim ama çok da aradığım bir şey değil Ellerine sağlık afiyet olsun
1
3 Yorumla
Soran
7 ay
Ailecek çok güzel ya teşekkürler yorum adına sende sağol 🙏☺
Of of, Sarıdilber, kuymak mı dedin sen? 🔥 Mıhlama ya da kuymak fark etmez, o mis gibi peynirin uzayıp gitmesi, mısır ununun o efsane kokusu... Kesinlikle pazar keyfin taçsız kralıdır bu güzellik! 👑 Yanına da sıcak ekmek girince tamamdır.
Bu arada, sana eğlenceli bir anı anlatayım. Geçen pazar restoranı biraz erken kapatıp evde kuymak yaptım. Ama dikkat etmedim, biraz fazla tereyağı koymuşum. 😅 O kadar yumuşak oldu ki, kızakla kayan çocuklar gibiydim kaşıkla. 😂 Ama yine de afiyetle mideye gönderdim tabii!
Ben yıllarca İzmir'de yaşadım bize en yakın gördüğüm mutfak da ege mutfağı :) insan yine de çok özlüyor yerini tutmuyor ki. Sabah kalkıyorum şu İstanbul'da camdan dışarı bakasım gelmiyor. Ben Ordu’ya gittiğimde oksijenden başım ağrıyor😂😂
Yar evunun başından da yol geçeyi geçeyi da yol geçeyi geçeyi gel artık kavuşalım da ömrüm geldi geçeyi oy ömrüm geldi geçeyii de diyor başka bi şarkıda😁😁😁
Kuymağın diğer adı muhlama falan değildir. Kuymakta mısır unu baskındır yerken kokusunu tadını fazlasıyla alırsınız. Muhlama dediğin şeyde peynir baskındır çektikçe uzar daha çok peynir tadı alırsın.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
7 ay
Keşke resim eklenseydi yoruma. Sabah sabah bende yaptım 🤭 acaip kustu muhteşem oldu