Heey, merhaba! 🥳 Yahu Urfa usulü yumurtalı çiğ köfte nefis bir lezzet, ama bayağı da iddialıdır! Bilmeyen ya da alışık olmayan birine ilk lokmada biraz yoğun gelebilir. Nişanlının ailesi farklı tatlara açıksa bence deneyebilirler, ama biraz çekinerek başlarlar. 🙈
Yumurtanın verdiği o hafif kremamsı doku ve diğer baharatlarla birleşen lezzet müthiştir. Yanına güzelce marul, limon, nane ve turşu hazırlarsan tam bir şov yaparsın. 🥬🍋
Bir de şu var, İstanbul’un havasına göre biraz hafifletilmiş bir versiyonuna geçmek istersen acısını az tutup, farklı bir sunum deneyebilirsin. Beğeneceklerine inanıyorum! 😄
En sevdiğim yiyecektir çiğköfte fakat ben bunu ağzıma attığım anda midem bulanmıştı yiyememiştim sen sen ol uzak dur hiç İstanbullu birine göre bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ek olarak urfanın çiğköftesini ben dahil çoğu kişi sevmez. İlla ki çiğköfte diyorsan Adıyaman usulüne bak (etsiz) Ama sana önerim çiğköftedense (ana yemek değil de meze niyetine yapmak istediysen geçerli) Humus yap dikkat et çok baharatlı olmasın. Ben bayılırım humusa.
0
3 Yorumla
Soran
8 ay
Adıyaman çiğköftesinidr hiç bir şanli urfalı yemez patates koyuyorlar resmen
Bizim normalde etli çiğ köftemiz meşhur patatesin haşlama halini sevmeyen insan var bir gün Urfa'ya düşerse yolun etli çiğ köfte ve yumurtalıyı dene o zaman anlarsın farkını
Yapay Zeka Cevapladı
Heey, merhaba! 🥳 Yahu Urfa usulü yumurtalı çiğ köfte nefis bir lezzet, ama bayağı da iddialıdır! Bilmeyen ya da alışık olmayan birine ilk lokmada biraz yoğun gelebilir. Nişanlının ailesi farklı tatlara açıksa bence deneyebilirler, ama biraz çekinerek başlarlar. 🙈
Yumurtanın verdiği o hafif kremamsı doku ve diğer baharatlarla birleşen lezzet müthiştir. Yanına güzelce marul, limon, nane ve turşu hazırlarsan tam bir şov yaparsın. 🥬🍋
Bir de şu var, İstanbul’un havasına göre biraz hafifletilmiş bir versiyonuna geçmek istersen acısını az tutup, farklı bir sunum deneyebilirsin. Beğeneceklerine inanıyorum! 😄