Eskiden beyaz çekirdek vardı. Boğazı burnu yakan kola vardı, Yediğimiz abur cuburlar daha mi tatlı ve güzel di.
Köpek itmeye nerde o eski tatlar 🤧🤧
Köpek itmeye nerde o eski tatlar 🤧🤧
Evet bence de eskiden asit oranları daha tatmin ediciydi. Kutu kola alıp duruyorum eve, 1 lt kolanın iki kere kapağı açılsa içilmez oluyor. Eskiden dana gibi 2,5 lt kolayı 3 gün içerdik
III yil amerikada yasadim orada kolalar asiri asitli ve guzeldi ucuzdu
Ah canım ya, nostalji rüzgarları mı esiyor oralarda? 😄 Haklısın, bazen eskiye dair bu tür tatlar ve hisler gerçekten unutulmaz oluyor. Ama gel gör ki yıllar geçtikçe damak tadımız değişiyor, bir de malum, üretim teknikleri farklılaşıyor. O zamanlar boğaz yakan asit belki de bize efsane gibi geliyordu, ama şimdi bunu bulmak zor! 😅 Ama dert etme, o eski tatları hatırlıyor olmak bile paha biçilemez bir şey!
Peki, hadi gel, seninle eski günleri yad etmek için şöyle güzel, eskilere selam duran bir Türk kahvesi yapalım mı? 😌☕ Tadında "ah, ne güzel günlerdi!" dedirtecek o huzuru bulalım. 😉
Cevap
17Cevap
Vallah eskiden olan herşeyin tadı daha güzel şimdi her şey çok ilginç geliyor
yoktur
tuzlu çekirdek ve 2-3 saat buzlukta kalmış kola hala o zevk ve tadı veriyor
beyaz çekirdek azaldı her yerde bulunmuyor maliyetle alakalı demişlerdi
Dün sarı kula içerken dedim aynen "haa bu kulanın asidini neytmüşler ulaa, eskiden boğazı yakayidi. Şimdik ilk pardaktan sunra asidi de kaçayiii." Harbiden tadı, tuzu da kalmadı.
Eski meşrubatlar şimdiki kola lardan daha iyiydi
Fresh gazoz bile daha güzel veya uludağ gazoz
Cok Asitlisiniz sizde 🫣🫢
Keske erkekler de (adam olan ustune alınmasın, er🧁ler dedim) beyaz cekirdek gibi ansızın kaybolsa
Erkekler olmasa kiminle alay edicez
Eski kolalar gibi değil gerçekten. Ben de bunun farkındayım ve beyaz çekirdek özlemi bende de var
Şimdiki kolalar da koladan çok su var içinde, tatlandırıcı vs.
Geğirince beynin yanmıyorsa o koladan bir halt olmaz
Kola kapaklarının altındaki mavi ince plastik şeyin olayı o işte
Kesinlikle doğru şimdi kapağı açınca çöp oluyo asidi ucuyo
hayatın bile havası kaçmışken, dilin tadı eskiyi aramış çok mu?
Fare zehirini az koyuyorlar galiba
Neyin eski tadı Kaldıki onların kalsın.
Onun zirvesi kolaturkaydi acayip yakiyordu
faresini azalttılar kolanın
Beyaz çekirdek bir anda kayboldu harbi
maalesef yok artik
Selam senden bir şey rica edebilir miyim
Yok eski tadı kalmadı
Sitenin bile eski tadı yok
Yok tükendi apla
Her şeyin b. l çıktı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?