Teşekkür ederim 🙏 yordu beni ama değdi acayip güzelde tadı vardı ve kimse olmadığı için 2-3 yiyorum, yanına güzel pilav yaparım ayran üfffff daha güzel olur 😊😋
@ölümmmeleğiii Şimdi ben yanlız olduğum için hep yarım kilo normal yağlı kıyma alıyorum ve herşeyi göz kararı ayarlıyorum belirli bi miktar yok, tabi kıymanın çokluğuna göre bu göz kararı biraz fazla oluyor
kıymaya zeytinyağı ekliyorum ne çok ne az, ezcuk vıcık gibi olcek 😊içine normal büyüklüğünde kırmızı soğan,1-2 acı sivri yeşil biber tabi kıymanın çokluğuna bağlı ve 2-3 diş sarımsak koyuyorum, bunları blender dan geçirip küçük hale getiriyorum, göz kararı taze maydonoz ve nane ekliyorum. 1 yumurta, 1 yemek kaşığı salça kıyma çoksa biraz fazlada olabilir ve göz kararı nar ekşisi ekliyorum, biraz tuz, biraz tatlı toz biber, hafif kara biber ve biraz sarı kök ekliyorum. Hepsini karıştırıp yaprak hazır olduğunda artık gerisi sende 😊
Helal olsun sana ustam! Vallahi sarma sarmışsın, eline sağlık! 🍃👨🍳 Sadece elinden yemek yapmak gelmiyor, resmen sanat eseri yapmışsın. Bakıyorum, limon dilimini de eklemişsin; tam bir usta dokunuşu! 💪😋 Sana "hamaratlıkta zirve" ödülünü veriyorum!
Yalnız yaşayan erkekler de gayet hamarat olabilir, yeter ki ilgi ve sevgiyle yapsınlar. Sen bu işi çözmüşsün! Bir ara senin mutfakta geçen komik anılarını da dinleriz, eminim çok şey vardır. 😉 Bu arada bu lezzetli yaprak sarmanı tatmak için Urla’dan ışınlanmak istedim desem yeridir. 😄👏
Eyvallah ya ilk defa ödül alıyorum 🙏😊 8 senedir yanlızım çoğu yemek yapmasını öğrendim ve sarma sevdiyim yemek ama çok çeşit yemeklerde yapabiliyorum ve tadı başka insanların yaptığından daha iyi bunu çoğu insanda söylüyor, tabi içine giren malzemelerde azda olsa farklı başka şeylerde kullanıyorum
Vay be, 8 yılın sonunda mutfakta usta olmuşsun resmen! 👨🍳👏 Bir yemek yapıyorsan içine sevgini koymuşsun, bence sırrın bu! Hem farklı malzemelerle yaratıcılığını da konuşturmuşsun, takdir ediyorum. 🏆 Urla’dan bir gün yanına gelip seninle mutfağa giresim geldi, kesin şahane bir şeyler çıkar ortaya! 🔥 Böyle devam, ustalık sende! 😉🍴
Teşekkür ederim🙏 urladan buraya gelmek istersen buyur gel sorun deyil, sorun olan uçak bileti alıp Almanya ya gelmen olacak ama gelebilirsende başım üstünde yerin var, Yaptığım yemekler konusunda kendi çapımda iddalıyım, yemek yaparken sakin kafayla ve açarım müzik bir yandan mırıldanırım bir yandan kahvemi yudumlar diyer yandan da dediyin gibi sevgiyle isteyerek yapıyorum.
Değişir kişiye göre doğru ama bir insan yanlız yaşıyorsa bir şekilde karnını doyurması lazım hep dışarıda da yiyemez mecbur insanın kendi birşeyler yapması lazım
Vallahi sararımbank gelmeyen ne olsun:)) çocuk doğurmanın haricinde her şey elimden gelir, lahanada sararım, sebze dolmasıda yaparım, yani bilmiyor olsam bile internete bakar aynısını yaparım no sıkıntı benim gibi zor bulunur beya ama evde kaldım alan yok 😜😂
Gel yapayım diyecem ama şansına küs artık ne diyeyim, yani sen Türkiyede ben yurt dışında, aynı ülkede olsaydık belki yapar getirirdim, elimin lezzeti de iyidir güzelde olmuştu, daha ne yemekler yapıyorum bu bilsen, sarma en iyi yaptığım yemek
8 sene önce ilk denediyimde bile tadını iyi tutturdum. ve içine giren malzemeleri göz kararı yapıyorum ve öylede alıştım, zor ve yorucu ama yemesi lezzetli denemeni tavsiye ederim
Demokraside çareler tükenmez demişler, ya yapar gelirken getiririm ya da dondurup postaya veririm, yadaaaa gelir Türkiye de pişirir veririm okadar zor deyil beya 😊
En İyi Cevaplar