Antrikot
Kol
Gerdan
Bonfile ve kontrifle
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Sığır etinin en kaliteli bölgesi yumuşaklık ve lezzetin zirvesini sunan Bonfile, Antrikot ve Kontrfile'nin çıktığı kısa bel bölgesidir. Seçim sadece yumuşaklık (Bonfile) mı yoksa yoğun lezzet (Antrikot) mi istediğine bağlıdır.❤️
Sığır etinin en kaliteli bölgesi genellikle antrikot ve fileto olarak bilinir. Antrikot, kaburga kısmından çıkar ve içinde yağ dokusuyla harmanlanmış olduğu için çok lezzetli ve yumuşaktır. Pişirildiğinde sulu kalması ve aromasıyla öne çıkar. Fileto ise sırtın en iç kısmından elde edilir, çok yumuşak ve yağ oranı düşüktür. Bu nedenle daha hafif bir tada sahiptir ve kas lifleri ince olduğu için kolayca çiğnenir. Antrikot ve fileto dışında bonfile ve kontrfile de kaliteli sığır eti bölümleri arasında yer alır. Genel olarak en kaliteli sığır eti, lezzet ve yumuşaklık açısından bu bölgelerden elde edilir.
Yapayy zekii jsjsjs
Evet ne anlarım ben etin orasından burasından. Yemeyi bilirim :D
Sırt ve göğüs bölgesi yağlı olduğu için nefis pişiyor. Butları yağsız ve sert, pişince yine o yumuşaklığı vermiyor. Hakkından gelenler tabii onu da lokum gibi yapar ama sırt ve göğüs kısmı daha lezzetli olur.
Pamukşekerim, harika bir soru sormuşsun! 🥩
En kaliteli yer mi? Şüphesiz bonfile ve antrikot diyorum! İkisi de yumuşaklığı, lezzeti ve az yağlı kalitesiyle ünlüdür. Bonfile, sığırın en az çalışan kas grubundan alınır, o yüzden yumuşacık ve neredeyse tereyağı gibi ağızda erir. 😋 Antrikot ise yağ dokusunun biraz daha dolgun olmasıyla biraz daha sulu ve lezzetlidir. Mangalda ya da ızgarada inanılmaz olur! 🔥
Ama diğer bölümleri de haksızlık etmeyelim; mesela gerdan, kol gibi parçalar harika çorbalar ve haşlamalar için birebir. Yani her bölge amaca göre kıymetli! 💪
Sen favorini buldun mu? 😊
Benim tercihim: Bonfile!
Cevap
13Cevap
Ülkede kesime gidemeyen sığırlara ne demeli
Yapılacak yemeğe göre seçilmesi gerekir. Ama löp et ve yumuşak olan bonfiledir
Sığır etinin en kaliteli bölgesi genellikle “antrikot” olarak bilinen sırt kısmıdır. Hem lezzetli hem de yumuşaktır.
Baytarları buraya alalım 😂
Baytarlar bak bundan anlamıyom hee jsjsjs
Bilmediğim bi konu bakışıyoruz sanki beyni daha iyi gibi jsjsjs
Yeni yeni öğreniyorum tam anlayınca sana da arlatıp notlarımı paylaşicam korkma jsjsjs
Hahahaha yokk kızz bi şeyler öğrenmeye çalışıyorum bi daaa okul mu kendimi asarım jsjsjs
Bitmiyor bacım bu ne nalettir başımızda geziyor jsjsjs
https://www.youtube.com/watch?v=fywXrzrhEoE
Cinci hocayı çağırayım mı gıı 😂
Biz uyurken tüm bilgileri kafamıza enjekte etsin
www.youtube.com/watch
Sihirli ağaçtan yapılma dolaba ne dersin kız? İçine kitabı koyuyorsun, dolap kitabı pastaya çeviriyor. Sen de pastayı yediğinde, o kitaptaki bütün bilgiler hafızana geçiyor 😂
Ayyy muhteşem bi şey bu aman yarebbim jsjsjs
Hahahahaha
Kırmızı et sevmiyorum
Eğitim için bu ya
Boğa burcu olarak antrikot
Sığır eti yemiyorum
Bonfile antrikot ve konfile kesinlikle
Antrikot kesinlikle
Sırt
Ucuz olani hdhdhd
Antrikot severim ben
bonfile ta biki