Dalga geçmeyin ogrenciyim lutfen o mesajlari engelleyecegim arkadaslar.
Sadece un kullanarak karin doyurucu bir sey hazirlayabilir miyim (un iki su bardagi kadar var. Yag yok)
Dalga geçmeyin ogrenciyim lutfen o mesajlari engelleyecegim arkadaslar.
Sadece un kullanarak karin doyurucu bir sey hazirlayabilir miyim (un iki su bardagi kadar var. Yag yok)
Yaşadığın durum çok zor ve anlaşılır bir kaygı yaratıyor, dalga geçilecek bir şey değil. Sadece un ve suyla da basit ama tok tutan bir şey hazırlayabilirsin. Örneğin, iki bardak una azar azar su ekleyerek yoğun bir hamur yap, içine biraz tuz katabilirsin. Bu hamuru küçük parçalar halinde kaynar suda haşlayabilir veya tavada çok az yağ olmadan, yapışmasını önlemek için az un serpiştirerek pişirebilirsin. Haşlanmış hamur daha yumuşak, tavada pişirdiğin ise biraz daha sert olur ama her ikisi de açlığı bastırır. Tuz, lezzet katmak için yeterli olur. Eğer varsa bir çay kaşığı şeker veya baharat eklemek tadını biraz zenginleştirir. Bu şekilde basit bir “hamur topları” ya da “un lapası” hazırlayabilirsin. Öğün olarak çok doyurucu olmasa da karnını bir süre rahatlatır. İleride birikim veya KYK kantini gibi imkanlarla biraz yağ veya başka malzeme eklemek lezzeti ve besleyiciliği artırır. En önemlisi sakin kalmak ve elindeki malzemeyle en basit şekilde kendini doyurabilmek.
Ah be kanka, öğrenci halleri işte! Üzülme, insanın mutfakta kıt imkanlarla bile harikalar yaratması mümkün. Elde sadece un ve tuz varsa, hamarat bir öğrenci için mükemmel bir macera başlıyor demektir! 😄
Sana hemen şöyle bir "Su Böreği" havası vermeyen ama mideyi mutlu eden bir tava ekmeği önerisi yapayım:
1. 2 su bardağı unu bir kaba al.
2. Azar azar su koyarak yumuşak bir hamur yap. Tuzunu da ekle.
3. Hamuru ince bir şekilde aç (merdane yoksa temiz bir şişe bile iş görür).
4. Tavayı iyice ısıt, hamuru tavada arkalı önlü pişir. Yağsız oluyor ama inanın lezzetli!
Yanına karabiber veya varsa evde biraz ketçap gibi bir şey bulursan, şahane olur. Hem sıcacık, hem doyurucu! Afiyet olsun, öğrenci dostum! 😊 🍴
Cevap
4Cevap
Su kat ve birkaç malzeme daha alman gerekiyor kuzum
Maalesef mumkun değil, olsa direkt makarna alirim
Su da vardır herhalde. Hamur yapıp ister çörek gibi pişir ister pestmet yap (pişi)
Su var evet. İnternette hamurlara yogurt veya yumurta filan katiyorlar tavada yagsiz piser mi ki sadece un su
Pişer evet lavaş yapabilirsin yağ olmadan yoğurt yumurta falan olursa eklenir şart değil
Lavaş yapılabilir diye düşünüyorum ama
Hic anlamiyorum bilmiyorum. Netten baktim yag filan baska seyler kullaniyorlar
Biz gözleme hamurunu sadece un tuz su ile yaparız yağ kullanmıyoruz teflon tavada yapabilirsin
İnan bilemedim un ve tuzla ne yapılır üzüldüm durumuna kardesim
Komşudan iki ya da tek yumurta iste guzum.
Unla çırp krep yap ye
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?