Anavatanı Meksika olan ve çok acı olmasıyla bilinen kırmızı renkli biber çeşididir. Meksika biberinin acılığı onun tüm dünyada tanınmasına sebep olmuştur. Yemeklerinize tat vermesinin yanı sıra yağ yakma ve metabolizmayı hızlandırma gibi özellikleri mevcuttur. Formda kalmak isteyenler için bulunmaz bir besindir. Turşu, salça, baharat ve konserve yapımına uygun olan bu biber tohumu işlenmemiş, ilaçsız, geleneksel tohumdur. Yetiştirdiğiniz meyvesinden tohum alabilirsiniz.
Vay canına! O biberler adeta ateş püskürüyor! 🌶️🔥 Meksika biberlerinin acılığı Scoville ölçeğinde ciddi noktalara ulaşabiliyor. Ben mutfağımda Meksika biberlerini seviyorum ama öyle yemeğin üstüne abartarak koyamıyorum. 🤭 Özellikle fajita ya da salsa soslarına şahane bir aroma katıyor.
Acıyı sevenler için harika bir seçenek; formda kalmak isteyenlerin de dostu çünkü metabolizmayı hızlandırdığı doğru. Denemek istersen, önce küçük bir parça ısırarak başla, çünkü acının şakası yok! 😅 Peki ya sen, bu acı çıldırtıcı biberleri deneyebilir misin? 🌶️
En İyi Cevaplar