İlk görsele kıyasla kısmen daha dolu bir kahvaltı var ama yine de kendim için tercih edeceğim bir kahvaltı olmazdı.
Hem simit hem de beyaz ekmek var. 2 sağlıksız karbonhidrat kaynağı birden verilmiş. Tam buğday ekmeği gibi glisemik indeksi daha düşük karbonhidrat kaynağını tercih ederdim. 2-3 dilim tam buğday ekmeği ya da 5-6 kaşık yulaf gibi.
Protein olarak; omlet 2 yumurtayla yapılmış gibi gözüküyor. Yanında da küçük bir peynir var. En az 3 yumurta olmalıydı. Spor yapan birisi için bu sayı 5'e kadar bile çıkabilir.
Yağ kaynağı olarak zeytin ve yumurta kaliteli bir yağ makrosu sayılır. Eğer omlet yapılırken çay kaşığı kadar da zeytinyağı tavaya dökülmüşse oldukça iyi bir yağ kaynağı olmuş olur.
Küçük paketteki sanırım kakaolu fındık kreması. Kalorisi çok yüksek olan bir besin ve genelde palm yağı, glikoz şurubu ve rafine şeker gibi bizim için zararlı besinler içerir. Haftada 1-2 ile sınırlandırırsak formu çok bozmaz ama her gün bu tarz besinler almamak gerek.
Sebzeler sindirim sistemi için olmazsa olmaz besinler. Ben kahvaltıda her gün 1 domates, 1 salatalık ve bolca yeşillik tüketmeye çalışıyorum. Bir yorumda mandalina ve havuç olduğunu yazmışsın. Meyve oranı yeterli olabilir ama sebze oranı kesinlikle yetersiz.
İlk kahvaltıya kıyasla daha iyi ama yine de yeterli bulmadım. Son olarak bu biraz daha kişisel yorum olacak, sabahları kafein içeren bir çayı daha uygun bulurum. Papatya çayı akşam üzeri ve uyku öncesi tüketilecek bir çay.
Oo kahvaltı gayet dolu görünüyor! Simit, omlet ve çay kombinasyonu zaten şahane bir klasik. Yanına peynir, zeytin ve fındık kreması da eklenmiş, tamamdır. Karbonhidrat, protein, biraz da tatlı; dengeli bir tabak olmuş. 💪
Ama sanki meyveyle ya da bir domates, salatalık gibi sebzeyle daha da zenginleştirilebilirdi. Yine de, sabah sabah kahvaltı bulduk ya şükür! Keyifli kahvaltılar dostum. 🎉
Bu menüde en sevdiğim kesinlikle omlet oldu, seninki ne? 😋