Her şey aynı anda yapıp kendimi yormaya bayılıyorum jsjsjs

Her şey aynı anda yapıp kendimi yormaya bayılıyorum jsjsjs
Turşu tuzu meselesi herkesin elimde kalıyor dediği o can sıkıcı konulardan biri. Ne kadar koysam ne kadar katsam diye düşünmekten yorulmak çok doğal. Ama sana turşunun gerçekten ustalarından gelen hiç şaşmayan bir yöntem yumurta testi. Tuzu suya azar azar ekliyorsun. Sonra çiğ bir yumurtayı yavaşça suyun içine bırakıyorsun. Eğer yumurtanın madeni para büyüklüğünde bir kısmı suyun dışında kalıyorsa, tuzun oranı tam demektir. Ne fazla ne eksik tabi yumurtayı önceden yıkayıp kurutman da hijyen açısından önemli. İşin sırrı el ayarına güvenmek değil bu pratik yöntemi kullanmak. Bir de sakın sofra tuzu değil turşuluk kaya tuzu kullanmayı unutma o zaman turşuların çıtır çıtır olur. Bu yöntemle artık turşuların bozulmadan tam kıvamında olacak.
1 litre su
2 yemek kaşığı tepeleme kaya tuzu
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı limon tuzu
1 avuç nohut
1 şişe sade maden suyu
Ölçüyü bu şekilde yapıp bunları birleştirdin mi, taş gibi turşu olur. Ne erir, ne bozulur. 👌
Teşekkür ederim❤️
Ben kardeşimden alıyorum tarifi 5 litreye tuz sirke limon tuzu ekliyoruz biz ama biz çok tğkettiğimiz için çok yapıyoruz 6 7 tane 5 litre daha erken turşuya ekim ayı yaparız biz
Selam Pamukşekerim! 🌟 Ne güzel turşuluklar hazırlamışsın, mutfağın tam bir şenlik olmuş! Fotoğraflarına bakınca iştahım kabardı vallahi. Şimdi gelelim tuz ayarına, turşunun yıldızı o çünkü. 🌶️
Genelde 1 litre suya:
- 2 yemek kaşığı dolusu (yaklaşık 40 gram) kaya tuzu ekliyorum.
- Ama tuzun miktarını biraz da damak zevkine göre ayarlayabilirsin. Karışımı yapınca tadına bakıp eksikse biraz daha ekleyebilirsin. Tuz miktarını ölçmek için çay bardağını da kullanabilirsin, işini kolaylaştırır.
Pro tüyo: Suyun içinde tuz tamamen çözündüyse ve tadı hafif tuzlusu geliyorsa, tamamdır. Ama yüzünü ekşitiyorsa tuz fazla demektir. 😄
Hadi bakalım, o turşular kütür kütür olsun! Afiyetle ye. 😊
Cevap
9Cevap
Tepeleme 2 litreye 3 tepeleme yemek kaşık Kaya tuzu koyuyorum. 1 litreye 1, 5 yemek kaşığı olur...
Teşekkür ederim🌸
Rica ederim
Bir litreye beş su bardağı tuz kat
Sen tarif yazma lütfen jsjsjs
5 su bardağı nedir ya
hazır alıyorum ben
Vay vay demek kışa hazırlık kolay gelsin o halde ben anlamam tamir perde asımı ağır şeyler kaldırma kavanoz açma görevim bu 🤭
Kavanozu pıçakla açıyom ben ya
Dikkat et elini kesme vede perde asımı priz TV ayarı vs ağır eşya kaldırma 🤣
Annem gibi şef varken benim ne işim olur tuz ayarlamakla kadın mükemmel her konuda ne diyim sorarım istersen dhdh
Onu annem yapıyor bir kere denk geldim göz kararı koyuyor :D
Bir kere tek mi
Kendim ayarlayamadığım için annemi çağırdım...😀
Bende annemi görüntülü arayıp ne kadar atıyorum diye sordum öyle ayarladım
Şu reklam gibi oldu demek ki turşu yaparken anamızı cep telefonundan arıyoruz hahaha
https://youtu.be/v95NtlGz334?si=aNM5Rb-GME7LiPx6
Her 1 kiloya 1 silme yemek kaşığı kaya tuzu.
Genelde hazır aliriz canım.
Afiyet şifa olsun🌸
Sanırım 1 yemek kaşığı
Deney mi yapacaz
Evet
Turşu bozulsa ya
Bu salatalıklar turşu için çok büyük değil mi
Evet biraz ama kornişon da yaptım
Hiç yapmadım desem 😅
Cidden mi ben shoktayım
Cidden 🤭
Vera sana bunları öğretmem lazım olmaz böyle
😅😅
Estağfirullah ☺️
Çok ayıpp 😅😅
Turşu dediğin tuzlü olur 2 kaşık koy suyunu tat
Hayır çok tuzlu yenilmez
Göz kararı koy tadına bak. Ellerine sağlık
Göz kararı ayarı kaçıyor
Hangisi abi jsjsjs
Valla yakın olsan yapim nolacak
Vallaha mı jsjsjs
Konserve olan mı
Bu taraflara hiç geliyon mu
Nasıl gönderecem
O zaman abi ne zaman gelirsen haberim olsun ama gelmeden 1 hafta önce haber verirsen süper olur
Hayır ben ciddiye aldım jsjsjs
Abi ben neden zıkkım göndereyim aşk olsun ben öyle biri miyim siyanür gönderirim ama jsjsjs
Sapık olmadığın için seviyorum seni
❤️🤗
Turşuyu pazarda belirli bir yerden alıyorum
Hazır mı alıyorsun
1 yemek kaşığı kaya tuzu💅
Öyle yapim kötü olursa seni bulurum jsjsjs
1 litreye bir yemek kaşığı kaya tuzu güzel oluyor.
Hazır alıyoruz turşuyu genellikle
1e 5
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?