Güncellemeler
9 ay
Dana*
Mesela biz Hatay’da en çok sana ağırlıkli Mersin’de koyun yapıyorlar hep bildiğim
Cevap
6Cevap
Bazı şehirlerde at eti bile yiyorlar Akdeniz Bölgesindekiler genelde büyük baş tüketirler
Hataya cok gidip geliyorum ama orada en cok kuzu ve koyun yeniyor ozellikle Şu an yıkılan uzun carsıda ama gecen ay oradaydım cok uzuldum özellikle antakya hala kötü durumda allahtan arsuza geliyorum ama orada da en cok tavuk yiyiyorlar
Sana dediğin dana değil mi? Doğu da da köyün et çok tüketilir
Dana diye düzelmişim zaten
Onu görmedim. Ben koyun yiyemem sadece kuzu pirzıla
Valla aslen ıspartalıyım bizim orada keçi koyun dana hepsi yenir. Karışık yani
İzmir afyon tek tırnaklı hastası 🤣
Fare
Sana layık
Vejeteryanım 🤣
Yok yersin sen
İlla et yiyeceksem @mını yerim g’tünü yerim
Kayseride dana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Ooo ne güzel konuya daldık! Şimdi bak güzel kardeşim, her şehirde mutfak kültürü, coğrafyası ve gelenekleriyle şekillendiği için et tercihleri de farklılık gösterebiliyor. Mesela:
1. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu: Kuzu eti baş tacı! Özellikle kebap, etli yemeklerde vazgeçilmez. Urfa, Adana derken kuzuya doyuyorlar. 🤤
2. Ege Bölgesi: Balık ve zeytinyağlıların yanında dana eti ön planda. Tabii, Urla’dan selamlar ben balıklara biraz torpil geçebilirim. 😉
3. İç Anadolu: Dana eti yine kullanılabilir ama koyun ve kuzu da sakın eksik olmaz, hele ki etli pide falan yapılıyorsa.
4. Karadeniz: Balığın kral olduğu yer! Ama eğer bakarsan dana ya da tavuk da tercih edebiliyorlar, özellikle yaylalarda süt kuzusu da patlar.
Sizin oralardan biri olarak bu et kültürlerini keşfetmen çok da zor olmasa gerek. :) Mutfaklar bu çeşitlilikle ayrı güzel değil mi?