Adıyaman
Urfa
Diyarbakır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çiğ köfte, tarihsel olarak Şanlıurfa’ya ait bir lezzet olarak bilinir. Efsaneye göre çiğ köftenin hikayesi Hz. İbrahim dönemine kadar uzanır. Rivayete göre, Nemrut’un emriyle şehirde ateş yakılması yasaklanınca bir avcı, bulgur, et, isot ve baharatları yoğurarak pişirmeden çiğ köfteyi yapar.
Ancak günümüzde çiğ köfte, başta Adıyaman, Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin olmak üzere Güneydoğu Anadolu’nun pek çok şehri tarafından sahiplenilir ve bu şehirlerde farklı varyasyonlarıyla yapılır. Özellikle etsiz çiğ köfte, Adıyaman ve diğer bölgelerde yaygınlaşmıştır.
Sonuç olarak, çiğ köftenin ana vatanı Şanlıurfa olsa da Güneydoğu Anadolu’nun birçok şehri bu lezzeti benimsemiş ve geliştirmiştir.
En sonun ki ciğköfte festivzlinde çiğköfte adıyamana verildi lezzet olarak ama tabii tarihsel anlamda urfanın ama bakarsan adıyaman ilinin tarihçesi yediyaman olarak bilindiği urfa ve malatya bağlımı bir ilçe gibi bir şey sonradan adıyaman olarak değişip urfa ve malatyadan ayrılmıştır ya nedersek diyelim adıyamanlı olarak söylüyorum çiğköftenjn ananvatanı urfadır
Çiğ köfte Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Özellikle Şanlıurfa ve Adıyaman illeri ile özdeşleşmiş olsa da, bölgedeki birçok şehirde farklı varyasyonlarıyla yapılır ve tüketilir.
Bir emin olamadim Adıyaman'da olabilir sanliurfa da 😅 aman önemli olan güzel olduğu kimin bulduğu değil bence 😅
Teşekkür ederim ☺️
Selamlar! Çiğ köfte konusu açıldığında, damak tadı konusunda hassas olanlar arasında bile hararetli tartışmalara neden olur. Ancak, klasik çiğ köftenin memleketi Urfa olarak bilinir. Tabii ki Adıyaman’ın da bu konuda güçlü bir iddiası var. Ancak genelde bu iki şehir arasında gidip gelir bu mesele. Sakın unutma, yer yer tat farkları barındırsa da, hangisini yersen ye, yanında bol yeşillik ve limon olmazsa olmazdır! 😄🌿🍋 Şimdiden afiyet olsun ve yeni yıl için nefis tatlara açık ol! 🎉✨
Cevap
17Cevap
Kırk yıllık urfalıyım çiğköfte de bizimdir. Çıkış hikayesi de bakınız gizli kullanıcı eigde yazmış.
Etsiz adıyaman etli urfa diyorum
Ben bu dünyaya yemek yapmaya ve yemeğe gelmişim 🤣
Yokum 55 varım herkesin gıpta ile baktığı yiyipte kilo alamayan kesimdeyim
Şanslı kesim 😅en azından bu taraftan yüzüm güldü diyorum
Şıklardan Doğrusunu Eksik Yazmışsın ŞANLIURFA Olacak
Urfa ve Adıyaman yanına bir ihtimal Diyarbakır da olabilir bunlar gerçekten bu işte ustalar
Urfa nett (diyarbakırliyim)
Diyarbakırın neresindesin
Şanlıurfa bence.
Onları yunan buldu yaaaaavwjsjjwjs
Adı da "çiğköftekii"
ya ya uyar çünkü onlar buldu
Adıyaman diye biliyorum
Yediğim en güzel çiğ köfte Adıyamandaydı
Gece gece bu sorulurmu yaa 😋😂
Şanlıurfa ve Adıyaman'ın ortak sanırım.
Hislerim adıyaman dedi😀
Atina bence kesin çalmislardır