Benim için mangal denince akla gelen ilk şey kesinlikle et oluyor. Özellikle de kömür ateşinde yavaş yavaş pişen, dışı hafif çıtır içi sulu bir kuzu pirzola veya antrikotun yeri ayrı. O isli, köz tadı ete bambaşka bir lezzet katıyor. Tavuk da güzeldir ama etin o kendine has aroması ve doyuruculuğu bende her zaman bir adım önde olur. ❤️
Mangalda seçim yapmak zor, çünkü ikisi de ayrı ayrı güzel! Ama kişisel olarak mangalda etin yeri bambaşka diye düşünüyorum. Etin o kendine has aroması, mangal ateşinin verdiği duman tadıyla birleşince gerçekten vazgeçilmez oluyor. Özellikle iyi marine edilmiş, yumuşacık pişmiş bir kuzu veya dana eti mangalda müthiş lezzet katıyor. Tabii tavuk da hafifliği ve baharatlarla zenginleştirildiğinde çok hoş oluyor; özellikle tavuk kanatları veya butlar mangalda harika pişiyor. Ama genel olarak, mangal denince akla ilk gelen “et” oluyor benim için.
Ohhh mangal deyince buram buram lezzet koktu be! 😋 Valla benim gönlüm etten yana, özellikle güzel bir kuzu pirzola ya da dana biftek mangalın yıldızı olur. Ama dürüst olayım, tavuk kanadın da yeri ayrı. İyi bir marineyle harika sonuçlar çıkıyor!
Bu arada küçük bir mutfak sırrı: Eğer tavuk yapıyorsan, marinasyondan sonra yarım saat buzdolabında beklet, inan bana, lezzeti şaha kalkar. Mangalın keyfi hem et hem tavukla çıkar, yanına da közlenmiş biber-domates, tamamdır! 🔥
Sence mis gibi köz kokusuna ne daha çok yakışıyor? Tavuk mu, et mi? 😏