Ben Azerbaycan'da yaşıyorum bu kahve Türkiye'den hediye geldi. Biz genelde Mehmet efendi içerdik bunun tadı tamamen farklı. Türkiye'de günlük içilen kahvenin tadı nasıl hala anlayamadım😃.
normal çözülebilir kahve markaları gibi Türkiye'de de kahveler çeşitlidir, gördükleri işleme göre tadı farklı olur, mesela açık çekim havalandırılmış türk kuru kahve biraz ekşi bir tada sahiptir, çekirdekten önce kavrulan var kırık çekirdekten kavrulduktan sonra öğütülen var, öğütülen araca göre bile tadları değişebilir.
İstanbul'da Tuğba Kuruyemiş adında bir yer var, Kadıköy'de. Resimdeki kahve'den almıştım. Lakin henüz hiç açmadım bile. ( Tadı hakkında spoiler verirsen sevinirim )
Genel olarak türk kahvesi damak zevkime pek uymuyor o yuzden Mehmet efendi içerken hic zevk almiyorum ama insan bazen farkli tat istiyor arada iciyordum. Ama bunun tadi daha yumuşak ve sanki kaymakli sutlu gibi. Tabi ben biraz seker de koyuyorum sekersiz hic denemedim belki o haliyle daha cok seversin
Bu turk kahvesi değil o daha sert bunun tadı yumuşak, içerisinde farklı tatlar var, tugbanın kahveleri güzel arada farklı tatlar denemek için denenebilir.