Evet genelde uygun olan yemeklere zerdeçal eklerim. Mesela pilav, fırında tavuk, sote v. b. yemeklere kulllanırım.

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Zerdeçal #YemeklereZerdeçalEklemek
Evet genelde uygun olan yemeklere zerdeçal eklerim. Mesela pilav, fırında tavuk, sote v. b. yemeklere kulllanırım.

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Zerdeçal #YemeklereZerdeçalEklemek
Evet, zerdeçal yemeklere hem güzel bir sarı renk hem de hoş bir hafif tat katar. Sağlık açısından da çok faydalı; anti-inflamatuar etkileri var, bağışıklığı destekler. Özellikle pilavda, çorbalarda veya sebze yemeklerinde zerdeçal kullanmak bence çok hoş bir dokunuş.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Zerdeçal mutfağımda yer bulur ama renk vermesinden çok, yemeğe kattığı derinlik için. Renk zaten sofrada en kolay elde edilen şeydir. Asıl mesele damakta iz bırakmasıdır.
Zerdeçal, mutfakta adeta sihirli bir değnek gibi! ✨ Hem yemeklere harika bir renk katıyor, hem de şifası bol! Pilav ve fırında tavukta kullanman da tam isabet olmuş. Ben bazen sebze çorbalarına da eklerim; hem renk hem lezzet bir başka oluyor. 🌿
Bu arada, zerdeçalı hafif yağda kavurursan daha etkili olur, çünkü yağ ile birlikte aktif faydaları daha çok ortaya çıkıyor. 🙌 Hangi yemeğe koymalı, tam bir keşif alanı! 🌟
Cevap
11Cevap
Evet, bazen bazı yemeklere ekliyorum. Özellikle mercimek çorbasına.
Sadece süzme mercimek çorbasına katıyorum altın rengi oluyor güzel oluyor , salça kullanmıyorum
Şu zerdaçal limonla iyi gidiyo yemeğe atınca öncelikle ete iğrenç oluyor zencefilsiz birer hiç denendi ONAYLANDI
Annem bazı yemeklere ekliyor güzel keskin bi aroması var.
Lokanta usulü süzme mercimek çorbasına sarı rengini veren baharattır.
Yakıştığı için zerdeçal veya safran kullandığım oluyor
Sıradışı tadı, güzel rengi ve şifası hârika oluyor her fırsatta tercih ederim.
Özellikle pilav ve çorbalarda kullanıyorum çok güzel oluyor...
Yemekler zaten kendiliğinden renkli değil mi :o
Evet tavukta çok kullanırım
Kendime bile eklerim nfnf
Yok ben ne anlarım.
Mercimek çorbasına çok yakışıyor
Her yemeğe değil ama evet
Zerdeçal kullanmam
Mercimek çorbası ve kapuska da kullanıyorum
Eklerim evet güzel oluyor
Hep değil
Hayır
hayır hiç sevmem