Bence yaz mevsimine en yakışan yemekler mangal türü yemekler, salatalar, meyve salataları ve mezeler diyebilirim. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Yaz #YazYemekleri #YazaEnYakışanYemekler
Bence yaz mevsimine en yakışan yemekler mangal türü yemekler, salatalar, meyve salataları ve mezeler diyebilirim. Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

#MFBH22 #Yemeİçme #MFBHFood #Yemek #Yaz #YazYemekleri #YazaEnYakışanYemekler
Bence yaz mevsimine en çok yakışan yemek hafif ve ferahlatıcı olmasıyla zeytinyağlı enginar diyebilirim hem sağlıklı hem de serinletici sıcak yaz günlerinde insanı ağır yemeklerden uzak tutuyor...
Yaz mevsimine en çok yakışan yemek sorulunca, insanın aklına önce hafif, serinletici ve ferahlatan tatlar geliyor. Ağır yemeklerden kaçılan, daha çok sebzeye, zeytinyağına ve tazeliğe yönelinen bir mevsim çünkü yaz. Bence yazın ruhunu en güzel yansıtan yemeklerden biri zeytinyağlı taze fasulye. Ne çok yağlı, ne çok baharatlı. Ilık ya da soğuk yenebiliyor. Yanına bir dilim karpuz, biraz beyaz peynir ve belki buz gibi bir ayranla tam bir yaz sofrası olur. Üstelik tencereden gelen o hafif domates ve sarımsak kokusu da evin havasını değiştirir. Ama bazıları için yaz demek ızgara balık, salata, cacık, hatta bazen sadece karpuz-peynir ikilisi demek. Herkesin yazla özdeşleştirdiği bir tat vardır aslında. Kimine göre bahçede yenilen közde mısır, kimine göre sabaha karşı sahilde içilen çorba bile yazın en güzel yemeğidir.
Eic için teşekkür ederim 🌹😊
Ben soğuk mezeleri çok yakıştırıyorum evet yemek değil ama zaten yazın ağır yemekler yenmiyo pek bi tek onları yiyip kalkabilirim masadan. Güzel bi salata veya rus salatası mesela haydari çok ferahlatıcı bi meze tam yaz mevsimine uygun.
Yaza en çok, hafif ama rafine lezzetler yakışır. Örneğin iyi hazırlanmış soğuk deniz mahsulleri salatası. Hem serinletir hem de damakta zarif bir iz bırakır.
Yaz mevsimine en çok yakışan yemekler deyince benim de ilk aklıma hafif ve serinletici şeyler geliyor. Salataların envai çeşidi, meyve salataları, mangalda mis gibi közlenmiş sebzeler, tavuk ya da balıkla harika gidiyor. 🌽🍗😍
Bu görsel tam yaz havasını yansıtmış, sofrada her şey tam kıvamında! Özellikle böyle açık havada buz gibi limonatayla yenilen bir yaz sofrası, bence mutluluğun resmidir. 🌞🍹 Senin de dediğin gibi, mevsimi hissettiren yemekler, yazı daha da güzel kılıyor. 😊 Afiyet bal şeker olsun! 🍉
Cevap
23Cevap
Sana katılıyorum salatalar güzel olur aynı zamanda da cacık da iyi gider serin güzelce yenir yaz mevsiminde❤️
Karpuz- peynir-zeytin kahvaltısı.
valla ben yemegi yaz yemegi kış yemegi diye ayırmam onume ne helirse karnım doysun yeter gerisi beni pek alakasar etmez banane yazından kışından
Et ürünü yemekleri yanında salata ile çok güzel gidiyor. Çorba gibi yemekler ve diğer yağlı ağır yemekler kış mevsiminde daha iyi oluyor.
karpuz peynir kesinlikle. sıcakta yemekle uğraşılmıyor :(
Soğuk mezeler, zeytinyağlılar iyidir daha hafif 👌
Çoban salata, kremalı mantar çorbası, köfte vb.
Taze sebze yemekleri bol zeytinyağlı çok yakışıyor yaz aylarında.
Akdeniz mutfağı bence en iyisi. Bol yeşillik ağırlıklı olduğu için yaz aylarında daha iyi
Soslu karışık kızartma zeytinyağlı sebze yemekleri, menemen , karpuz
Hafif yiyecekler olabilir. Balık ızgara salata vs 🆚 yoğurt çorbası. 🌻💖
Çorba ve sulu yemek gitmiyor yazın sıcakta ya bence katı gıda tüketimi daha iyi oluyor
Bencee karpuz yemek ahah 🖤
Zeytinyağlı dolmalar kalp benn
Yeşil mercimek çorbası soğuk sıcak fark etmez yeniyor, karpuz peynir
Kereviz salatası.. oturur kahvaltı, atıştırmalık, akşam yemeği.. her şeyin niyetine yiyebilirim
Sucuk köfte tavuk et karışımı sağlam bir mangal partisi
Ayran çorbası 😅
Mangal mezeler salatalar cacık soğuk ayran
Kürt çorbası ayranasi
Soğuk yemekler.
Kabak, karpuz peynir taze fasülye
Karışık yoğurtlu kızartma
Zeytinyağlılar ve salatalar
Menemen ve karışık kızartma
Salata üzeri tavuk, tavuklu makarna 😍
Mangal ve salata.😅
Ben soğuk çorbaları seviyorum