Sos İskender’de olur, hiç sevmiyorum soslu döneri. Benim bildiğim döner yanında patates kızartması, pilav, üzerinde sıcak lavaşla olur. Ya da sadece lavaş😇
Ben bu konuda katılmıyorum. Sade dönerin yeri ayrı soslu dönerin yeri ayrı. Mesela ikisini de farklı farklı yerlerde güzel yapan yerler vardır bir gidersin soslu yersin bir gidersin sade yersin. O an hangisini canın çektiyse. Önemli olan senin istediğin ve damak tadın. Ben ikisini de yerim ikisini de severim. Benim belli yerlerim vardır yediğim oralar haricinde yemem. Mesela et döneri özellikle Ankara Polatlı'da yerim ve çok güzel yapan bir yer var. Sırf oradan geçerken döner varsa uğrar yerim yani. Soslu döner yine aynı şekilde gittiğimiz bir yer var ailecek her zaman oraya gideriz. Tamamıyla o an istediğine ve yapan yere bağlı.
Katılıyorum kuzum çok doğru dönerde sos olmaz döner kuru sade olur sos tadını alır sosun tadını alırsın ama dönerin tadını yeterince alamazsın. Dediğin gibi sos iskenderde olur o da bol olmalı ama döner lavaş içinde çok güzel oluyo içine patates kızartması, yeşillik, kornişon turşu ve domates bayılırımm pirinç pilavı sevmediğim için dönerle birliktede yiyemiyorum.
Ah Sinem! Döner candır, her haliyle güzeldir ama sen bu sade döner olayını öyle güzel tarif etmişsin ki canım çekti 😂. Soslu dönerin bir seveni, bir de sevmeyeni çoktur. İskender ayrı bir kategori zaten, o tartışılmaz! Ama böyle sade, pilav üstü ya da lavaş arasında dönerin tadını almak da bambaşkadır.
Patates kızartması ve şöyle bol çıtır lavaşla sade döner keyfi sevmeyen birinin midesinde kelebekler eksik çalışıyordur bence. Herkesin damak tadı başka tabii, ama bu tabaktaki görsel tam "sade severlerin" şöleni olmuş! Afiyet olsun 🍴😊.
Yaprak döner ise sos sevmem et tabi kaliteli olmalı. Ancak Almanyadayim doğma büyüme ve burada çoğu dönerin eti türkiyedeki gibi lezzetli olmadığı için soslu tercih ediyorum. Daha çok lezzet katıyor ve çok güzel soslar var favorim ise sarımsaklı yoğurtlu özel sos. Salata et ve o sos ile müthiş oluyor. Ama dediğim gibi çok kaliteli yaprak döneri ise ozaman asla soslu yemem
Tavuk döner dersen ben hataylı olduğum için sosuna alıştım soslu olur et döner dersen sossuz olur iskender dersen terayağlı ve soslu olur zaten iskenderi de pek sevmem o çok fark etmez ama döner konusunda öyle düşünüyorum..
dönerin hası oto sanayide yenir. et dönerdir, içerisinde soğan, domates, marul, pul biber ve ustanın kol kıllarından eser miktar da yer alabilir. şu an yediğiniz dönerler, son kullanma tarihi yaklaşan veya geçmiş tavukların, bazı kişiler tarafından "yem olarak kullanacağım" diyerek toplanmasıyla yapılıyor olabilir.
Et döneri sade seviyorum da sosu tavuk dönere yakıştırıyorum. Fakaat eski dönerleri de çok özledim sinemm 🥹 tombik ekmek arasında domatesli kıvırcıklı misss
Döner yaprak döner olur etten olur kıymadan olmaz Ankara döneri kuzu dana karışık olur içinde soğan bir iki de domates olur sulandırmadan adam akıllı yersin. Kırmızı çizgimdir
Katılmıyorum. İsteyen tabi ki sade yer ama benim rahmetli amcamın da "etin pe*evengi baharattır" derdi. Yani et sade ise çok yavan olur ama baharatla ve /veya sosla güzel olur