Hikayesi ile ilginç bir tatlı gerçekten çok lezzetli. Orhangazi'de çalışırken yemiştim. Gerçekten müthiş bir lezzet. Yolunuz düşerse muhakkak yemenizi tavsiye ediyorum.
Sosyal medya sitelerinde bile adından sıkça söz edilen tatlının üretildiği işletmenin sahibi Orhan Çiftçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anne ve babasının yıllar önce farklı bir tatlı üretmek için denemeler yaptığını ve bunun sonunda bugün "Duvalı" adını verdiklerini sütlü tatlının ortaya çıktığını söyledi.
Tatlının, müşteri ve babasının arasında geçen bir espriden dolayı adının "Dualı" olarak kaldığını ve ünlendiğini, sonradan isminin değiştiğini anlatan Çiftçi, şöyle konuştu:
"Biz tarifi kimseyle paylaşmıyoruz. 21 yıl önce müşterilerden biri, babam tatlıyı yaparken mutfağa giriyor. 'Abi seni yakaladım' diyor, babam da espriyi sever, ocağın altını kapatıp başlıyor kazanın karşısında dua etmeye. Müşteri, 'Abi ne yapıyorsun?' diyor. Babam da 'Tatlının duasını okuyorum' diyor. Müşterimiz buna inanıyor. O zamanlar masalarımızda kartlar vardı, müşteriler yorumlarını yazıp bırakıyorlardı. Müşterimiz bu kartlara 'Dualı tatlıyı yemeden sakın gitmeyin' yazdı. Her gören merak etti ve tadına baktı. Böylece dualı tatlı olarak ün yaptı. Gelen yemek istedi, duyan adresine talep etti. Tatlıya tescili 'dua' adına alamadık, araya 'v' koyduk 'Duvalı tatlı' oldu. 2004 yılında bu isimle tatlımızı tescillettik."

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer