Ben insanları çalışan şu bu diye hiçbir zaman ayırmam çünkü bana göre insan insandır ve bana saygısızlık yapmadığı sürece her zaman bende saygı gösteririm zaten bir yerde çalışmak demek köle olmak demek değildir bu nedenle karşıdaki insana saygı göstermek olması gereken bir davranıştır.
Genel olarak çalışan herkese nazik davranıyorum. Nerde çalıştığı mühim değil. Sonuçta bu insanlar bütün gün evlerine ekmek götürmek için çalışıyor.
Çalışan insanlara restoran kafe mağaza vs neresi olursa olsun üstten bakan insanlara tahammülüm yok. Bu yüzden tartıştığım zamanlar oluyor. Kimse kimseyi küçük göremez..
Para statü sahibi olmak insanlıktan çıkmak için gerekçe değil...
Bence güzel bir soru. Bir insanın gerçekten nezaketi , garsonlara olan nezaketinden belli olur. Para veriyorum , tabii ki hizmet edecek anlayışı doğru değil. Giderken de teşekkür edip gidilmeli.
Kesinlikle özen gösteririm Sinemcim! 😊 Restoran çalışanları harika bir enerjiyle emek veriyor, onların güler yüzü ve emeği olmadan o sıcacık yemekler ve güzel hizmet olmaz. Bir şef olarak mutfak arkasında ne yoğun bir çaba harcandığını çok iyi biliyorum. Nazikler ve anlayışlılar, biz de onlara öyle yaklaşmalıyız.
Bu arada fotoğraftaki yemek şahane görünüyor! Görsellerde hep tarif gözüm kayıyor diyebilirim. 😉 Bu mantı yorumu hem sunumuyla hem de soslarıyla beni mest etti! Afiyetle yensin, ellerine sağlık yapanların! ❤️
Evet, her zaman kibar yaklaşırım. Her servisten sonra mutlaka teşekkür ederim. Duruma göre tabakları üst üste koymasına yardımcı olurum. Restorandan çıkarken ise bahşişi es geçmem.
Evet fazlasıyla özen gösteririm bi anlık bişeye sinirlensem bile yansıtmamaya çalışırım kaba saba konuşmalardan nefret ediyorum. Kaç defa denk geldim o tür insanlara hey baksana diye çağıranlar var ya ben adam masanın etrafında dönmesin diye tabakları kendim veriyorum millet neler yapıyo parasıyla herşeyi herkesi satın alabileceğini düşünen tipler işte 🙄
Biz masaya dökülenleri bile sileriz. Tabakları toparlayıp veririz. Rahat çalışsın diye o an susarız. Bir şey isterken "size zahmet şundan alabilir miyiz" deriz. Bir mekana ikinci kez gidersek kesin ahbap oluruz. Afiyet olsun herkese 😀
tabiki sonucta onlarda ekmeginin pesinde hiç bir emekçiye kotu davranmam ki zaten neden kotu davranalım zaten orada olmasının sebebi sizlere iyi bir hizmette bulunmak ama şoyle bir gercek var bazen gidiypruz herhangi bir yere kolay gelsin diyoruz adamşar cevap bile vermiyor onlarda bence dikkat etmesi lazım
Hizmet sektöründe çalışanlara ap ayrı bir saygım var özellikle restoranlarda. Senin geceni ya da orada bulunma zamanını en kaliteli şekilde geçirmen için sana hizmet eden birine karşı iletişimine ve davranışına dikkat etmelisin.
Evet kesinlikle saygılı olmak lazım. uzatavak bir şey yok konu içinde o size servis yapan çalışan annen bile sana su getirmez o yüzden saygılı olmak zorundasın
Evet ayrıca güler yüzlü olmaya ve teşekkür etmeye de özen gösteririm. Kendi elleriyle hazırladıysa eline sağlık derim ustaya. Bazen de tarif soruyorum akdkakdkakfkskfldl
Bazen servis edilen çayın tabağında bardaktakinden daha fazla çay olabiliyor ona rağmen nazik davranmaya gayret ediyorum.😊 işini iyi yapanlara saygım var ancak savsaklayarak özensiz servis yapanlar o saygıyı hak etmiyorlar.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
10 ay
Ben utanmasam tabakları faln da götürecem adama jxkskzm
yani ben sanırım orta üstü seviyedeyim. hani cok da asırı ihtimam göstermem. kimisi vardır ya işçi kardesliği icindedir. metropol kibarlıgı vardır ya o var bende:D sanırım.
Direk dalarım eski günlerimde olsam manevi boşluktan dolayı sesim çikmiyor şu an hayata karşı boş baktığım için fazlada olmadı müşteri vs kim ise nasıl davranıyorsa öyle davranıyorum
Kesinlikle sonuçta insanlar onlarda ekmek parası için oradalar, öyle mal gibi hareket eden bizim meslekten 60 yaşındaki adamı koskoca köfteci yusufta rezil etmem de cabası dayanamam öyle şeye