Arkadaşlar, çoğu yemekte ben tuzu sonradan katınca sevmiyorum, çorba hariç çünkü tuz yemeğin içine işlemiyor. Bence yemekte yeterli miktarda tuz olmalı. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? 😇 #yemeicme
Aslında atılmaz. Yani tabii tadı kötü olduysa veya eksik olduysa atılır da yemek pişerken tuz atıldığı zaman yemekle beraber özdeşleşiyor. Yemek pişerken atıldığı zaman tuz yemeğin tadı daha güzel oluyor.
Benim elimin ayarı yok jdsj yemek yaparken eklerim ama korka korka.. isteyen sofrada kendisi eklesin.. makarna ve pilav gibi yemeklere eklenince kötü oluyor ona dikkat etmek gerekir
Kesinlikle haklısın, tuzun yemeğin pişerken içine işlemesi ayrı bir lezzet katıyor. Özellikle soslu ve baharatlı yemeklerde tuzu sonradan eklemek beklenen o dengeli tadı yakalamayı zorlaştırabilir. Çorbalarda ise harmanlanması nispeten kolay olduğu için, sonradan tuz eklenmesi çok sorun yaratmıyor. Ama yemeklerde baştan ayarlamak en iyisi!
Bu arada, görseldeki yemek harika gözüküyor. Tahminimce sarma börek usulü bir mantı bu. Yanındaki yoğurt ve sos tam bir efsane 🌶️🍅. Bu yemeği yaparken de malzeme ve iç harç hazırlanırken tuzu başta ekleyip, iyice harmanlamak gerek.
Afiyetle yemeklerin tadını çıkar, bol baharatlı ve sevgiyle yapılan tariflerden şaşma! 😊
Unuttuğumuz zaman mecbur katmak zorunda kalıyoruz ama aslında yemek yapılırken tuzun katılması gerekiyo ki birbiriyle özdeşsin sonradan hangi yemeğe tuz atarsak atalım hiç bi şekilde faydası olmuyo. Yemek servis edildiği zamanda tabakta tuz atmak etkisiz oluyo o zaman daha kötü oluyo hatta tuz erimiyo ve kötü bi tat oluyo kıtır kıtır geliyo falan o yüzden yemeği yaparken unutmamak en iyisi sana katılıyorum kuzum ❣️
sonradan katmayı hiç sevmem ama sulu yemeklere katılabilir bence biraz karıstırıp ısıtırsan pek farkedilmez ama katı yemeklere hiç bir şey yapılıyor ama ben kessinlikle ayran hariç hiç bir şeye sonradan su dokmuyorm
Bu yemeğe bağlı özellikle et yemeklerinde ben altını kapatmaya yakın atarım çünkü tuz eti sertleştirir pişerken.. çoğunlukla tüm yemeklerdede öyle yapıyorum..