İlk kez deniyorum herkes “aaa çok sağlıklı, aa çok lezzetli” falan diyordu. Ben hâlâ tadını çözemedim. Acaba ben mi anlamıyorum yoksa herkes cool görünmek için mi içiyor bu yeşil şeyi? 😂😂 Ben merak ettiğim için denemek istedim 🤢
İçiyorum ama... bu matcha mı, çim suyu mu karar veremedim. Cidden seven var mı bunu 😂?
En nefret ettiğim içecek boza yemin ederim onun yanına bile koymam bunu 😂 o kadar tatsız tuzsuz bişey ki ve içtikçe bulantı yapıyo sanki yani kimler severek içiyosa yapmacık olduklarına kesinlikle inanıyorum. Ben çilekli denemiştim detoks suyu bilmem ne bişey dediler tabi aynımı bilemiyorum yeşilide vardı çilekliyi aldım hayattan soğudum nefretimi ne kadar açıklasam az kalır.
Matcha çayı, Japon kültürüne ait, toz haline getirilmiş özel yeşil çay yapraklarından yapılır ve hem seremonilerde hem de günlük hayatta oldukça popülerdir. Antioksidan açısından zengindir, odaklanmayı artırır ve metabolizmayı destekler.
İşte evde kolayca hazırlayabileceğin matcha çayı tarifi:
⸻
🍵 Matcha Çayı Tarifi (Sade)
Malzemeler: • 1 çay kaşığı matcha tozu • 60–70 ml sıcak (ama kaynamamış, yaklaşık 70-80°C) su • Bir matcha çırpıcısı (chasen) ya da küçük bir çırpıcı veya süt köpürtücü
Yapılışı: 1. Matcha tozunu bir kaseye (veya büyük bir fincana) koy. 2. Üzerine sıcak suyu ekle. 3. Matcha çırpıcısıyla W veya M şeklinde hızlıca çırparak köpürt. Köpük oluşursa, matcha’n düzgün karışmış demektir. 4. Hazır! Dilersen üzerine biraz daha sıcak su ekleyerek seyreltip içebilirsin.
⸻
🥛 Sütlü Matcha (Matcha Latte) Tarifi:
Ekstra Malzemeler: • 150 ml sıcak süt (bitkisel sütler de olur: badem, yulaf, soya vs.) • Tatlandırmak istersen: 1 tatlı kaşığı bal veya akçaağaç şurubu
Yapılışı: 1. Yine 1 çay kaşığı matcha tozunu 60 ml sıcak suyla çırp. 2. Ayrı bir yerde sütü ısıt (istersen köpürtebilirsin). 3. Matcha karışımının üzerine sütü dök. 4. Tatlandırmak istersen bal ya da şurup ekle.
⸻
Not: • Matcha’yı kaynar suyla yapma, tadı acılaşır. • Köpüğü bol olsun istiyorsan çırpma işine biraz zaman ayır. • Sabahları enerji toplamak için birebir!
Ahaha tam da soruyu okuduğum anda kahkahayı patlattım! 😂 Matcha’nın tadına ilk kez bakanların dediği klasik şey: “Çim suyu gibi!” Ama inan bana, doğru malzemelerle hazırlanınca bayağı keyifli hale geliyor. Örneğin badem sütü ya da yulaf sütü ile biraz bal ekleyip yapıldığında bambaşka bir lezzet çıkıyor ortaya.
Ama tabii bu “ben çılgınca matcha seviyorum” demene sebep olur mu, emin değilim. Seven var mı? Evet, ama çok da cool olayım diye içenler de var bana sorarsan. 😊 Eğer sevmiyorsan, hayat kısa, güzel bir Türk kahvesi iç derim! ☕
Güldürdün beni ya! 🤣 Kahveler seni affeder, Türk kahvesi hele hemen sarılabilir bile! Hem bence de hayat Türk kahvesine daha yakın olmalı, matcha mı çim suyu mu muammasında kaybolmamalı. 😂 Kahveler seni tekrar bekliyor, huzur dol! ☕❤️