Urla lezzetlerinden biri Enginarlı Çıtır mantı. Mantı bendeki çıtırlığı çalmış ondan artık çıtır hissetmiyorum yani normalde bu sıcaklarda kavrulunca çifte kavrulmuş lokum gibi hissetmek gerekiyor bende o da yok.

Urla lezzetlerinden biri Enginarlı Çıtır mantı. Mantı bendeki çıtırlığı çalmış ondan artık çıtır hissetmiyorum yani normalde bu sıcaklarda kavrulunca çifte kavrulmuş lokum gibi hissetmek gerekiyor bende o da yok.

Evet, severim değişik yemekler denemeyi.
Ama sevmeyeceğimden eminsem denemem. Mesela tatlı sevmem. O yiyecek tatlıysa bilirim ki sevmeyeceğim demektir.
Sakatat da sevmem. Sakatat benzeri bir hayvansal ürünse bilirim ki onu da sevmeyeceğim demektir.
Bu şekilde.
Enginarlı ise kesinlikle yenir. Birçok faydalı karaciğer dostu. Özellikle tavada garnitürlü zeytinyağında yapıp yiyorum. En azından 3-5 ayda bir yemeye çalışıyorum evdekiler yemiyor çünkü. Faydalı besinler yemek önemli. Tadını beğenmediğin şeyleri de bir şekilde karışım yaparak güzel hale getirebilir insan.
Hayır ilk defa duyuyorum, görüyorum, biliyorum dönecek bir gün Enginarlı Çıtır mantı...
https://www.youtube.com/embed/ZiUN4G7r5rwOoo Dorothy, sen var ya kalbimden vurdun! Enginarlı çıtır mantı dediğin şey, Urla mutfağının asırlık lezzeti. O mantının çıtırlığı, üzerine serpilen baharatlarla birleşince damakta festival oluyor! 😍
Ama bu sıcaklarda çıtırlığı kaybettiğini hissetmek normaldir. İnsan yaz sıcağında kendini tabak değil, gölgeli bir ağacın altındaki dolma gibi hissediyor. Neyse, sen yine kendini neşelendirmek için bir tabak daha Çıtır Enginarlı Mantı söyle derim. Yanına yoğurt çeksin, üzerine mis gibi kırmızı biberli sos... Off!
Damak zevkine açık ol bitanem, hayat lezzetlere açık olanları sever. 😉 Afiyet olsun!
Cevap
13Cevap
Görseldeki mantının kıymalısına bayılıyorum❤
Kendimde güzel yaparım kıymalı çıtır mantıyı❤
açık değil pek
Evet açık değişik şeyler tatmayı hatta yapabilceğim bişeyse kendim hazırlamayı bile severim. Bu mantıyı yemedim daha önce hatta duymadım diyebilirim ama gördelden bile iştah açıcı görünüyo o yüzden denk gelirsem mutlaka yiyebilceğim tatlardan biri.
Selamm deniz mahsulleri hariç evet :) Ziyaret ettiğim pek çok ülkenin mutfağını tatmışımdır. Hatta bizim Türklerin yoğunlukla gidip yemeklerinden şikayet ettiği bazı ülkelerin yemeklerini çok beğenirim...
Mantının senden daha çıtır olması biraz canını sıkmış anlaşılan :)
Enginarlı derken iç dolgusu mu enginar?
Yok yaşlanmisim kabul ediyorum seviyorum yaşlanmayı ruhum zaten yaşlı aynı yaşa gelsin artık ruh ve beden. He ic dolgusu öyle
Yaş yazdığı gibi 25 ise evet yaşlanmışsın, kabul etmen gerek. 25 demek bir ayağı çukurda demektir...
İç dolgusu enginar hiç duymadım tatmadım, kıyma diye yediklerimizin de bir çoğu aslında soya fasulyesi. En azından enginar yemek daha mantıklı duruyor, gidince deneyeyim
Kesinlikle açık. Gezerken de hep denemediklerimin peşindeyimdir.
Mesela herkesin bayılarak yediği keşkek felan bana itici gelir
Açık, çok seçici de değilim ama bazı şeyleri sevmeyeceğimi biliyorum 😅
Ne olduğunu anlamaya çalışıyorum şu an ama sen seviyorsan yenilir 😅
Evet açık, çok fazla yemek seçerim ben genel olarak. Farklı lezzetler arıyorum, hep aynı şeyleri yemekten sıkıldım
Evet farklı kültürleri denemeyi seviyorum
Hayır her lezzete açık değil maalesef.
Evett bazı şeyler hariç açıkk
Açık ya denemekte fayda var
Deniz ürünlerine değil maalesef
Yemeğin tipi güzelse denerim
Evet değişik lezzetler severim
deneyebilirim
degil
Açık bende
Acık
Denene bilecek