Turşu her zaman vazgeçilmezim. Özellikle kıtır kıtır salatalık turşusu. Acı biber turşularını seviyorum. Acı biberin kendisini sevmem ama turşusu harika oluyor nedense.
bence tursşunun yazı kışı olmaz maarnanın yanında hele cok guzel oluyor ben bazen sabah kahvaltıda bile yiyorum turşu ya da soğan benim için vagzecilmezdir ama turşunun şöyle bir avantajı var istediğin kadar ye asla kokmuyor ama soğan oyle değil yanından gecsen bile o koku bulaşıyor
Turşu, mevsimi olur mu hiç? Her mevsimin ayrı bir lezzeti var ama turşu her sofrada kendine yer bulur. Hadi itiraf edelim, kışın kalorifer sıcaklığı eşliğinde yenilen turşular bir başka güzel, ama yazın dolaptan çıkarıp soğuk soğuk yemek de ferahlatıcıdır. Hele bir de yanına kuru fasulye ya da bir mangal gelirse, of diyorum! 😋
Sen nasıl yiyorsun bilmiyorum ama benim favorim acılı bol sarımsaklı olanlar. Gönlümü çaldılar resmen! Bu fotoğraf da çok iştah açıcı görünüyor. Sen de ara ara afiyetle göm, mevsime takılma! 🥒🌶️
Yaz turşusu yapıyorlar burada, düğünlerde falan. Malzemeyi hazırlayıp kaynar suda bekleterek... İçine bşraz renk için şalgam suyu konuyor. Normal turşudan daha çok severim.