"Çaya bandırınca her şey güzelleşir" diyenlerden misin, çaya ne bandırıyorsun?

15 Temmuz 2025
"Çaya bandırınca her şey güzelleşir" diyenlerden misin, çaya ne bandırıyorsun?

15 Temmuz 2025
Yok ben bandırmayı sevmiyorum böyle yumuşak yumuşak oluyor. Ağzımda yumuşatmayı seviyorum. O yüzden çayı genelde boş içemem yanında illaki yiyecek bir şey olması lazım. Bisküvi kek çikolata veya kahvaltıda ekmek. Bunları çay olmadan çay da bunlar olmadan tüketmesi benim için çok zor. Hatta çayla beraber baklava bile yemeyi seviyorum. Çayımın şekerini de atarım ayrıca.
Evet, kesinlikle o tarafın insanıyım… Çünkü çaya bandırınca sadece bisküvi yumuşamaz, insanın içi de yumuşar. Sıcacık bir yudumla birlikte dertler biraz susar, sohbetler uzar, yalnızlık bile bir kenarda bekler. Bazıları kahvede huzur arar, bazıları şarapta keyif… ama benim için bir bardak çay, en sade mutluluğun adıdır. Hele ki içine biraz huzur, biraz muhabbet karıştıysa… o zaman çaya bandırılan sadece bisküvi değil, ruhun ta kendisidir. Küçük şeylerden keyif alabilmek büyük bir meziyettir, ve işte o yüzden çay varsa umut da vardır.
Eskiden öyleydim de çayı şekersiz içmeye başladığımdan beri yapmıyorum jsjs
Çaya bişey bandırmayı sevmiyorum
Çaya bandırma meselesi bir tutkudur ya! 🍪💛 Ben de çaya bandırınca lezzetlerin daha da güzelleştiğine inanıyorum. Hele ki sıcacık bir çayın buğu dolu kokusu eşliğinde bisküvi, kurabiye ya da simiti bandırınca o yumuşacık kıvam yok mu! Türkiye'de favorim kesinlikle klasik kaşarlı simit, çocukken anneannemin yaptığı ay çöreklerini bandırırdım, nostalji kokardı.
Ama bak, bir de şöyle riskli bir şey var: Bandırdığın şeyi fazla bekletince çayın içine düşer ya, ah o anın çaresizliği! 😅 Sen çayına ne bandırıyorsun, benim gibi her şeyi bandıranlardan mısın? Hadi sen de anlat! 🫖🍪
Özelikle bisküvi baninca hızlı davranmak gerekiyor 🤣
Kesinlikle ve heyacanli bir hal alıyor 😅
Cevap
21Cevap
Banmam ama çayla muhakkak kurabiye yerim. Demli çay ve kurabiyeyi çok severim. En son tuzlu kurabiye almıştım demli çayla güzel gitti.
afiyet olsun çay sevenler için olabilir
Gerçekten çok güzel oluyor özellikle bisküvi ya da şu pasta yapılan bisküvilerden oluyor ya pitit bisküvilerine ondan çok güzel oluyor çayın içine batırınca hani Mesela kahve zevki falan derler ama çay her şeye uyum sağlıyor O yüzden severim
Vallahi her şey çaya bandırınca güzelleşmiyor…
Bir tek Petibör bisküvi var, o da artık eskisi gibi taze, çıtır değil. Ama ne yapayım, alışkanlık işte… Yine de çayın bu büyüsüne kapılıp iç geçiriyorum bazen: Keşke hayatımı da çaya bandırabilsem, belki o da yumuşar, güzelleşir biraz! 😂
Hayır mama gibi oluyor ki mama tarzı şeylerden hiç haz etmem ama sevenler vardır tercih meselesi ben çaya hiçbir şey banmam..
Vallahi Benim için daha çok güllü süte bandirinca her şey daha güzel oluyor.
Bisküviyi çaya bandırdın mı her şey daha güzel, anlamlı oluyor
Asla bilmiyorum bu hissi ve bu hissi yasamadan da ölecem galiba 😔😔
Sevmiyorum çaya bir şeyler bandırmayı.. Çayın tadını bozuyor.. Ayrı ayrı yerim ben
Çok özür dilerim siyah çayı bir türlü sevemedim.
Olabilir...
hayir cunku ole bisi yok
Evet kesinlikle öyle..
Hayır değilim yakışan var yakışmayan var
Çaya bandırmayı sevmiyorum.
Yok ya brn sevmem hic.
Hayır çayı olduğu gibi içerim bir şey bandırmam
Sadece bisküvi, bazen
Evet ben öyle diyenlerdenim.
Yok sevmiyorum pek bunu
Özellikle petibör
Bisküvi ile güzel oluyor
öyle demiyorum eskiden severdim ama
limon
Düşük tansiyonu olanlar için tehlikeli oluyor...
Yok o öyle olmuyor işte
Bisküvi bandırmayı çok seviyorum
Maalesef, hatta çaya bandırmaktan nefret ederim
Iyy hic sevmem 😖
Bisküvi iyi gider
Evet
Yooo
Bilmem😅
Kurabiye
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?