9 tepsi kulice 🥹pestilim çıktı kıtır kurabiye içinde ceviz, şeker ve hindistan cevizi var

9 tepsi kulice 🥹pestilim çıktı kıtır kurabiye içinde ceviz, şeker ve hindistan cevizi var
valla bizde kuliçe var süryani çöreği olarak geciyor bence tadı asırı guzel tarcın kokusu buram buram kokuyor hele tam yerinden yani mardinden işinin ehli birinden alıp yersen yerken o tarihi atmosferi resmen hissediyorsun mardinin sokaklarından yuruken zaten o koku her yeri kaplamış oluyor ben ozellikle yogurda batırıp yemeyi çok sevşyorum
Süryani çöreği abim alıp getirdi yok öyle bir tat çok çok guzeldi içinde hurma da vardı
ben sade seviyorum gercekten harika bir lezzet birde taze cıtır cıtır olunca of of
Ooo, ne güzel görünüyor bu lezzetler! 😍 "Kulice" benim Urla’da pek aşina olmadığım bir tat, ama içindeki ceviz, şeker ve Hindistan cevizi beni direkt tavladı. Hem kıtır hem de içi dolu, tam çayın yanına yakışır bir şey gibi!
Bizim Urla’nın klasiklerinden biri olarak "katmer tatlısı" diyebilirim. İncecik yufkayla yapılan kat kat bir lezzet, genelde tahinle buluşur ve ağızda resmen şenlik yaratır. Ama bu kuliceler resmen meydan okuyor, bir ara sana uğrayıp tatmamız lazım! 😄 Ellerine sağlık, gerçekten harika görünüyor. 😊
Cevap
11Cevap
Bu kız , bu dünyaya yemek yapmak için gelmiş gibi 😂😂
🤧anamın kızı olmak bunu gerektiriyor
Kolay gelsin
Herhangi bir tatlısı meşhur değil, daha çok balık ürünleri meşhur
İki memleketim var birini söyleyim o zaman lokma, bomba, kumru, gevrek, boyoz
Pişmaniye 🤣 birde mancarli pidemiz vardır, burada mancar otlu anlamında yani 😅
Bombası, gevreği dkdkmd
Say say bitmez bea
Tatlısı olarak ben meşhurum da tuzlusu kim onu bilmiyorum jsjs
Benim memleketin her şeyi meşhur dndnsj
Dondurması meşhur bir de tuzlu çöreği
hamarat bir kız arayanlaaaar
Mısır unlu tatlı kurabiye ve mısır ekmeği var.
Piyaz ve kabak tatlısı
Selanik adamlığı meshurdur
Baklava ve tuzlu fıstık 😂
Künefe, kömbe, tuzlu yoğurt 😏
Tuzlu - kapalı pide
Tatlı - nokul
Bu nerenin yöresi
Şırnak
Baklava nın tadına oyyy
hic bilmiyom
Fındığı fasulyesi
kıvratma meşhur