Amerika'nın bir mutfağı yok bizim Türk mutfağı gibi. Fast food kültürü var malum. Ki o da Amerika'ya ait değil zaten. Meşhur hamburger var Almanya'dan ihraç, pizza var İtalya'da ihraç, French fries zaten French 🙂, tatlıları, pastaları zaten yenmiyor. Donut nereden bilmem ama sabah sabah şekerli donutlari kahvaltı niyetine kahveyle yiyorlar. Neyse ki, Latin kardeşlerimiz var da yiyecek birşeyler bulabiliyoruz 370 milyonun yaşadığı Kuzey Amerika'da. Steak burrito, steak ya da shrimp tacos, quesadilla (bizim gözlemeye benziyor), steak fajita vs imdadımıza koşuyor her daim. Ayrıca her ne kadar yaşadığımız yerin tatları olmasa da, New York'ta ve New Jersey'de bulunan Türk restoran ve pastaneler kurtarıcımız oluyor. Iyi ki dünyada Türk mutfağı diye bir kavram var.
memleketimde bulunsaydım ne yemezdimki meşhur kebabı, şırdan, kelle paça, mumbar.. antep baklavası orada da yaygın, ama künefe yemeğe hataya giderdim. yaşadığım şehirin güya lezzetleri var, fıss.. burdur şiş ilk defa duydum, denemek lazım.
benimsi adana, antep mutfağı da adananın yanından geçemez. şalgam aklıma geldi bak. öğrenciyken ısparta antalya arası gidip gelirken burdur'da mola verirdik, nassıı denk gelmem ya.
Antep in adı var, reklam konusunda antepliler mahir, ama o daha çok tatlısından kaynaklı bence. Antep in her yerinde kebap lahmacun normal yemekler yedim, Adana'daki lezzet kalitesini alamadım. Adana'yı bilmeyenlere göre Antep iyi geliyor. Antep-urfa mutfak olarak çok benzer zaten, antepin tek artısı tatlıları. Tatlı yı sofra kalitesi olarak düşünmüyorum, abur cubur kategorisinde benim için. Adana'nın en meşhur lokantalarına gitmeyen bilmez lezzet nasıl olur, tatlı su balığı bile yetişir öyle bir lezzetlidirki Karadeniz İstanbul'daki balık mı dersin.