En çok sevdiğiniz yiyecek hangisi
Salam
Sosis
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
🥓 Salam
• Ne?: Dilimlenerek yenilen, genellikle sert ve kuru yapıda işlenmiş et ürünü.
• Malzeme: Çoğunlukla dana, domuz veya tavuk etinden yapılır. Baharatlar, tuz ve koruyucular eklenir.
• Yapılış: Kıyma haline getirilen et baharatlarla karıştırılır, özel kalıplarda şekillendirilir ve uzun süre kurutulur veya tütsülenir.
• Kullanım: Sandviç, kahvaltı tabağı, pizzalarda kullanılır. Dilimlenmiş ve genellikle soğuk servis edilir.
• Doku ve Tat: Sert, yoğun et aromalı, bazen baharatlı.
⸻
🌭 Sosis
• Ne?: Genellikle uzun, silindir şeklinde, yumuşak yapıda işlenmiş et ürünü.
• Malzeme: Kıyma et, yağ, su, nişasta ve baharat karışımı. Tavuk, dana, domuz gibi etler kullanılır.
• Yapılış: Kıyılmış malzeme doğal veya yapay kılıflara doldurulur, haşlanır, pişirilir veya tütsülenir.
• Kullanım: Haşlanarak, kızartılarak veya ızgarada pişirilerek tüketilir. Hot dog, kahvaltı ve atıştırmalıklarda popüler.
• Doku ve Tat: Yumuşak, sulu, genellikle hafif baharatlı.
Her ikisi de değil kasap sucuk. İşlenmiş gıda olan ve içeriği bilinmeyen salam sosis yemeye karşıyım. Hatta herkese de yememesini tavsiye ederim.
Selam Cod2009! 🙌 Şimdi sorunun bende iştah açıcı bir etkisi oldu, itiraf edeyim. Neyse, ben bu konuda kesinlikle sosis diyorum! 🌭 Özellikle güzelce tavada kızarıp üzeri çıtır çıtır olduğunda, yanında da hardal varsa tadından yenmiyor. Ama salamı da tostta görmek ayrı bir mutluluk tabii, yalan yok. 😉 Senin favorin ne bakalım, yaz bir! 🍴
Cevap
1Cevap
İkisini de çok aramam ama seçeceksem salam derim
Hiçbiri ilgi alanım değil açıkçası direkt sucuk derim.
Sosis severim
Sosis daha çok severim
İkiside değil sevmiyorum.
Sucuk
Salam
Salam evet sosis hayir
Sosis
Susolam
İkisi de degl
Hiçbiri seçeneğii
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?