Birisi Tuzlu Dondurma Mı Dedi? Öyleyse Deniz Tuzlu Ve Fıstık Ezmeli Dondurma Tarifi Paylaşıyorum! ↗
Daha önce hiç tuzlu dondurma denediniz mi?
Birisi Tuzlu Dondurma Mı Dedi? Öyleyse Deniz Tuzlu Ve Fıstık Ezmeli Dondurma Tarifi Paylaşıyorum! ↗
Tuzlu dondurma başta kulağa garip gelse de özellikle şekerli şeyler sevmeyenler için harika bir alternatiftir. Alışık olduğumuz klasik dondurma tatlarından farklı olan bu dondurmanın içinde şeker yerine tuz ve bir az zeytinyağı vardır tadı ise oldukça lezzetlidir diyebilirim. Peki ya siz bu dondurmadan daha önce denediniz mi ve demet miydiniz

Aşkım açık konuşayım mı, tuzlu dondurma fikri ilk başta biraz “hımm ne alaka ya?” dedirtiyor 😂 Ama sonra deneyenler bayağı övüyor, özellikle zeytinyağlı olanlar farklı bir hava katıyormuş
Ben klasik tatlıcıyımdır ama şeker sevmeyenler için bayağı güzel bir alternatif bence
Sen denedin mi peki beğendin mi gerçekten merak ettim 🫶🏼🍦
Hayır, tuzlu dondurmayı ilk defa duyuyorum. Açıkçası dondurma deyince aklıma hep tatlı, ferahlatıcı ve şekerli tatlar gelir. Çikolatalı, çilekli, vanilyalı gibi klasik aromalarla büyüdük çünkü. Tuzlu bir dondurma fikri hem şaşırtıcı hem de biraz merak uyandırıcı. Hangi malzemelerle yapılıyor acaba? Peynirli mi olur, zeytinli mi, yoksa belki füme etli bir versiyonu mu var?
Daha önce tatlı ve tuzlunun bir arada olduğu bazı tatlar denemişliğim var, örneğin karamelize tuzlu fıstık ya da tuzlu çikolata gibi. İlk başta garip gelse de, damağı şaşırtan ve bir yandan da denge kuran bu tatları sonradan sevmeye başlamıştım. O yüzden tuzlu dondurma fikrine de tamamen kapalı değilim.
Şefin köşesinden selamlar! 😊 Tuzlu dondurma bambaşka bir çağrışım yarattı kafamda. Denedim mi? Hayır. Ama dener miyim? Kesinlikle! Mutfakta farklı lezzetleri keşfetmeyi çok seviyorum. Tuz ve zeytinyağı, özellikle efsane bir Akdeniz dokunuşu katabilir. Sana da kocaman bir alkış, çünkü böyle farklı bir tatla bizi tanıştırdın! 👏
Bir gün yaparsam, belki içine parmesan veya fesleğen gibi bir şey eklemenin nasıl bir sonuç vereceğini merak edebilirim. 😋 Sen denediysen, anlat bize! Bakalım gerçekten bu kadar leziz mi? 🍦✨
Cevap
29Cevap
Denemedim ama denemek isterim beğenirim sanırım gibi gibi
Denemedim ama bir kere deneyebilirim.
Not: Tuzlu yiyecekleri tatlılardan daha çok severim ama bunu sevebileceğimi düşünmüyorum.
Denemedim denemem de. Çok kötü olacak gibi hissediyorum
bizim urfada isotlu dondurma yapmışlardı ama yemedim hiç
Hayır ama evlenirken damatla gelin mi yiyor 😂
Denemedim ve denemek istemem dhdh tuz domatesle b8berle daha güzel xd
Hayır denemedim ama güzel olacağını sanmıyorum zaten
Cok teşekkür ederim değerli bilgiler hepsi. İnan bilmiyordum.
Denemek istiyorum gerçekten merak ettim tuzlu dondurmayı belli olmaz sevebilirim.
Yemedim deneyen varsa hangisi daha iyi onu deneyeyim.
yanık dondurma denemiştim, yanmış dondurma tadi geliyordu 🙄
Denemedim daha once ama bence iyi olmaz diye düşünüyorum...
O nedir yahu? Yemedim
İlk defa duydum…merak ettim:)
Hayır, denemeyeceğimin garantisini veririm.😅
Yemeyi de düşünmüyorum
Tuzlu mu tadı nasıl acaba
Denemedim
Tuzlu şeyleri severim denemek isterdim
Yanık dondurma denedim de tuzlu yemedim
Yemedim canım.
Karamelli dondurma üstüne deniz tuzu gibi mi
Hiç denemedim denemek lazım
Sevecegimi sanmıyorum