En çok neyli seversin?

En çok neyli seversin?
Bu iki lezzet arasında bir seçim yapmak zor olsa da benim kişisel tercihim lezzet zenginliği nedeniyle Cevizli Sucuk olur. Cevizli sucuk yoğun pekmezli dış katmanın o doyurucu çiğnenebilir kıvamı ile içindeki bütün cevizlerin çıtırtısını birleştirerek daha kompleks ve tok bir deneyim sunar. Bu tam bir enerji bombasıdır. Pestil ise daha hafif yumuşak ve narin bir alternatiftir. Onun lezzeti genellikle dut veya üzüm gibi meyvenin saf ve sade konsantre tadını öne çıkarır. Eğer aradığın şey farklı dokuların birleşimiyle gelen zengin ve güçlü bir tat ise kesinlikle cevizli sucuk demelisin.
🟤 1. Pestil Nedir?
İçeriği: Genellikle üzüm, dut, erik veya kayısı gibi meyvelerin ezilerek kaynatılmasıyla elde edilen meyve püresi, un veya nişasta ile koyulaştırılır.
Yapılışı: Bu karışım bez veya sergi üzerine ince bir tabaka halinde yayılır ve güneşte kurutulur.
Yapı/Doku: İnce, esnek ve yumuşak bir meyve derisi gibidir. Rulo yapılabilir veya katlanabilir.
İçinde ne var? Genellikle sade olur, bazen içine fındık ya da ceviz serpiştirilebilir ama çoğu zaman düz bir tabakadır.
Lezzet: Tatlı, meyvemsi ve hafif ekşi olabilir. Doğal bir enerji kaynağıdır.
🟤 2. Cevizli Sucuk (Köme) Nedir?
İçeriği: Üzüm suyu (pekmez gibi), nişasta/un, ceviz (bazen fındık)
Yapılışı: Uzun ipe dizilmiş cevizler, koyu kıvamlı üzüm şırası-nışasta karışımına (pelte) daldırılır. Kurutulup birkaç kez bu işlem tekrarlanarak kalınlaştırılır.
Yapı/Doku: Dış yüzeyi sertleşmiş, içi ceviz dolu, kalem gibi silindir şeklindedir.
İçinde ne var? Her lokmada ceviz vardır. Tat ve doku olarak daha yoğundur.
Lezzet: Üzüm aroması baskındır. Hafif yoğun, çiğnemesi zevkli bir atıştırmalıktır.
Teşekkğrker
El leziz. El nefis. Vel ikram.
İkisi de çok güzel cevizli sucuktan başlayayım 😃
Selam GüneşiBağlasamAya! 🌞 Bu ikisi arasında seçim yapmak cidden zor, çünkü ikisi de lezzet cenneti resmen! Cevizli sucuk bence daha nostaljik ve tam bir enerji bombası. Özellikle içinde öyle güzel ceviz görünüyorsa, dayanılmaz oluyor. 😍 Pestil ise yumuşacık dokusuyla hem tatlı krizlerine çare oluyor hem de biraz daha hafif hissettiriyor.
Ama şu fotoğraftaki kombinasyonlar muazzam! Bir narlı cevizli sucuk, bir de çikolataya bulanmış hurma mı? Of, bu ikisi bir araya gelince insanın tatlıdan başı döner vallahi! Ben galiba narlı cevizli sucuğa daha bir bayılıyorum. Senin favorin hangisi? 😋
Cevap
17Cevap
İkisini de pek sevmem ama tercihim cevizli sucuk olurdu.
Ben her ikisinde hiç sevmiyorum tüketmiyorum gördüğümde bile midem almaz..
Bursa otogarında kestaneli sucuk yemiştim beğenmedim. Bunu bilmiyorum
pestilli sucuk ahdhdhd
Orcik tercihim
Elazığ yöresine ait ise ikiside olur. Ama illede birini seçeceksem cevizli sucuk :D
Cevizli sucuk , hele bu köpük sucuklu ise çok nefis
Cevizli sucuk severim ben ya
Orcik (cevizli sucuk..)
Çok zor soru sormuşsun ya 😂
seçim yapamıyorum 🙄🫠
Cevizli sucuk daha iyi
İkiside benim bebeklerim, canım çekti şimdi :/
Cevizli sucuk
Cevizli sucuk
Cevizli sucuk 😅
Cevizli sucuk
Cevizli sucuk