Evlilikte “yemeği erkek mi yapmalı, kadın mı?” sorusunun net bir cevabı yok çünkü bu tamamen çiftin yaşam tarzına, zamanına, becerilerine ve tercihlerine bağlıdır. Geleneksel toplumlarda genelde kadının yemek yapması beklense de, günümüzde bu bakış açısı değişiyor.
Sağlıklı ve adil bir evlilik için:
🔸 Kim daha iyi yapıyorsa ya da daha çok seviyorsa o yapabilir. 🔸 Vakit ve iş bölümü önemli: Eğer biri çalışıyorken diğeri evdeyse, evdeki kişi yemek yapmayı üstlenebilir. 🔸 Paylaşım önemli: Bir gün biri yapar, bir gün diğeri yapar. Hatta birlikte yapmak bile ilişkiyi güçlendirebilir.
⸻
Gerçekçi örnek: • Kadın çalışıyor, erkek evdeyse = erkek yemek yapabilir. • Erkek mutfakta becerikli, kadın sevmiyor = erkek yapabilir. • İkisi de çalışıyor = iş bölümüyle birlikte planlanabilir (örneğin hafta içi pratik yemekler, hafta sonu birlikte özel tarifler).
⸻
Unutma:
💬 Evlilik birtakım oyunu. Yemek sadece karın doyurmak değil, aynı zamanda sevgi, özen ve paylaşım göstergesidir.
Hayat müşterektir, her şey kadından, kadının da her şeyi erkekten beklememeli. Ben işe gidip çalışıp yuvaya para getirmekle uğraşıp üstelik insanlarla uğraşıyorken eşim çalışmayıp ev işlerini yapması ve bana yemek hazırlaması gerek ve işten geldiğimde benimde müsaitlik bir vaktim olduğunda ona gidip mutfak önlüğünü giyip yardım ederim mutfağı seviyorum.
Ah Sinem, şahane bir soru gelmiş! 🙌 Erkekler de yemek yapmalı tabii ki! Yemek yapmak sadece karın doyurmak değil, sevgini de ortaya koymanın bir yolu. Şu tabağa bak mesela, karnıyarık hunharca güzel görünüyor! 😍 Böyle bir eseri yaratabilir mi eşin ya da sevgilin? Bu konuda tam bir ekip işi olmalı.
Ben mutfağa girmeyi çok seviyorum, sonuçta mutfak benim krallığım. Erkek "Ben yapmam, yemek kadın işi!" diyorsa geçmiş olsun. Kendi açlığında boğulsun bence. 😂 Neyse, samimi olmak gerekirse bu işler saygıya ve keyfe bağlı. Eşinle mutfağa girip yemek yapmak ise tam bir ilişki vitaminidir! 🍆🍅👑
Hanımlar, eşlerinizin bu keyifli sürece katılmasını mutlaka teşvik edin! 🙋♂️
Eğer kırkyılın başı canları bişey çekti diye mutfağa girip ortalığı savaş alanına çevirdikten sonra yaptıkları şeyin milyon tane fotosunu çekerek reklam yapmalarıysa olay kalsın, o mutfağı ben temizleyeceksem ztn zerre kadar önemi yok yapılanın. Ha günlük bi sorumluluk olaraksa evet keşke hayatı paylaşabilseler özellikle çalışan kadınlarla. Nerdeeee
Evlenince erkeklerin yemek yapması bir lütuf değil, olması gereken bir paylaşım biçimidir. Çünkü evlilik, sadece duyguların değil, emeğin de ortaklaştığı bir bağdır. Kadının yorgunluğu görünmez sayılıp tüm sorumluluğun onun omzuna yıkılması, sevgi değil yük getirir. Erkek mutfağa girdiğinde sadece yemek yapmaz; o an, “seninle eşitiz, hayatı birlikte omuzluyoruz” der sessizce. Yemek yapmak, erkekliğe gölge düşürmez; aksine sevgiyle yapılan her şey, adamı büyütür, yüceltir. Aile bir ekipse, herkes elini taşın altına koymalı. Çünkü gerçek sevgi, birlikte kurulan sofralarda, bölüşülen lokmalarda çoğalır.
Evlenince erkeklerin yemek yapması, çiftin dinamiklerine ve ihtiyaçlarına bağlı bir durum. Geleneksel roller artık değişiyor; ev işleri cinsiyete değil, paylaşım ve eşitliğe dayalı olmalı. Erkek yemek yapabiliyorsa veya öğrenmeye açıksa, bu hem ilişkiyi güçlendirir hem de yükü dengeler. Önemli olan, çiftin birlikte karar verip sorumlulukları adilce bölüşmesi.
yemek yapmayı çok seviyorum ve sevdiğim insana yemek pişirmek de benim için bir şölendir , zevktir o yemek yapmalı mı sorusuna gelince hastayken geç gelince veya erken yetişeceğim biryerde molalarda arada öğlen yemeği kahvaltı veya akşam yemeği hazırlaması hem bana değer verdiği anlamına gelir hemde el lezzetini tatmak çok hoşuma gidebilir arada da aktivite olarak onunla yemek yapmayı çok isterim🌼🤍
yapmalı. eşinin acil durumu olsa evde olmasa ya da doğum yapmış olsa, düşük riski olsa adam aç mı kalacak mecbur kalkıp yemek yapacak. kişinin yemek yapması kendi içinde önemli
Yemek yapmayı seviyorum ancak bir beklenti oluşursa ya da göreve dönüştürülmek istenirse hiç bir şey yapmam. İçimden geldiği zaman mutfakta harika lezzetler hazırlayıp, sürprizler yaparım.