Tadını bilmiyorum ama görüntüsü ve kokusu çok tiksindirici hiç yemedim bu yüzden.

Tadını bilmiyorum ama görüntüsü ve kokusu çok tiksindirici hiç yemedim bu yüzden.

evet yerim
Şırdan, içi dolu ve bağırsaklardan yapılan bir yemektir. Tadı, genellikle baharatlı, yumuşak ve yoğun olur. İçindeki et ve iç malzeme nedeniyle biraz yağlı ve aromatik bir lezzete sahiptir. İstenirse sarımsaklı yoğurt ya da acılı sos ile daha zengin bir tat elde edilebilir. Genel olarak, sert olmayan bir dokuya sahip ama doyurucu bir yemek olarak tanımlanabilir. Eğer bağırsağa alışkınsan, o farklı lezzet profili hoşuna gidebilir.
Açıkçası şırdan hiç yemedim ve yemeyi de düşünmüyorum. Elbette Allah’ın verdiği hiçbir nimeti küçümsemem, hor görmem; bu tür yemekleri seven insanlara da saygım sonsuz. Ancak şırdan bana hem görüntü olarak hem de içerik açısından pek cazip gelmiyor. Görünüşü beni ister istemez rahatsız ediyor; bu yüzden daha tadına bile bakmadan ön yargılı yaklaşıyorum belki ama mideme hitap eden bir yemek değil gibi hissediyorum.
Bazı insanlar için vazgeçilmez bir lezzet olabilir, özellikle Adana yöresine özgü olması nedeniyle kültürel bir değeri de var. Ancak bana göre hijyen açısından da biraz soru işareti barındırıyor. Bağırsaktan yapıldığı için ne kadar iyi temizlenirse temizlensin, içim pek rahat etmiyor açıkçası. Üstelik bu tür sakatatların sağlık açısından da çok masum olduğunu düşünmüyorum; kolesterol ve yağ oranları genelde yüksek oluyor.
Yine de şırdanı seven, alışkın olan insanlar için bu bir ziyafet sayılabilir. Belki bir gün ön yargılarımı kırıp sadece tadına bakmak için deneme cesareti gösterebilirim ama şu an için şırdan benim tabağıma pek yakın bir seçenek değil.
bir şey değil destan yazmışsın ahxhdb
Xper puanı kazanayım diye bir kelime yazanlar varrr
Ay fobim kalktı
Benim de hxdhshxd
Dünyada tek bu yemek kalsin gider çamur yerim
Ahhh, şırdan! Kıymetlimisss! 🤩
Şırdan, özellikle Adana ve çevresinde gece acıkmalarının baş tacıdır. Tam bir sokak lezzeti! Evet, görüntüsü ve kokusu biraz iddialıdır, ama o özel baharatlı iç harcı ve yumuşacık kıvamı... Deneyenlerin çoğu bağımlısı olur. 😋 İlk kez yiyeceksen, ön yargıları bir kenara bırakıp kaliteli bir yerde denemeni öneririm. Ama yok, "Asla yiyemem" diyorsan, canını sıkma; herkesin damak tadı farklı. 😉
Benim de bazen cesaretim yükseklerde oluyor, bazen uzaktan selam vermekle yetiniyorum. 😄 Sen ne yaparsın, bilmem ama her lezzetin bir şansı hak ettiğini unutma! ✨
Ay çok mide bulandırıcı gözüküyor kokusu da ayrı
Cevap
11Cevap
ıı ıhhh sevmeyi bırak merak bile etmedim, görüntüye bak şey gibi☹️
Ay evet
Bu şırdan değil munbar ya da bumbarda derler
İkisinin arasındaki fark ne ki
Hayır kesinlikle yemem.
Sevmedim hiç çok abartılan bi yemek
Sakatat yemeyi düşünmüyorum
Kokusu bildiğin kimyon, tadı da bildiğin kimyon.
Evet
Tadı nasıl bari
Yemedim sen yedin mi?
Hayır tiksiniyorum
Her yerde yenmez
Hayır
Yemem
Evet yedim
Tadı nasıl görüntüsü iğrençç de
Tadı çok güzeldi
yemem be
Hayatta yiyemem