Tutmazzzz Askolarrr ! Benim başıma gelene bakın. Salcaya Hiç bakmadan makarnaya kattım , sonra yanık kokusu alıyorum sandım. tencere ye baktım yok. Son çare salcaya bakmaktı 👀 bakmaz olaydım 🥹😶🌫. Aci salçası ve acıya dair hiç birşeyi sevmiyorum. Makarnada kaldı acı salça da bana baktı... aşklarım bu acıyı kim icat etti 😣
Akfa reklam vermezsen şikayet edicem ona göre 😅
Domates salçası yerini hiç acı biber salçası tutar mı?
🍅 Domates Salçası Ana malzeme: Sadece domates. Tat: Tatlı-ekşi arası, asidik ve hafif tuzlu. Renk: Parlak kırmızı. Kullanım: Menemen, makarna, çorba, yemek bazları gibi hemen her yemekte.
🌶️ Acı Salça Ana malzeme: Genellikle kırmızı acı biber (bazen karışık biber + domates de olabilir). Tat: Keskin, acı, daha yoğun ve aromatik. Renk: Daha koyu kırmızı veya bordoya yakın. Kullanım: Kebap sosları, et yemekleri, çiğ köfte, acılı ezme gibi daha baharatlı tariflerde.
🟰 Peki karıştırılabilir mi? Bazı tariflerde karışık salça (yarı domates, yarı biber – bazen hafif acı) kullanılır. Ama acı sevmeyen biri için domates salçası daha güvenlidir.
Ahh fıstıklı kurabiyeee, çok geçmiş olsun! 😅 Böyle mutfak kazaları biz şeflerin bile başına gelir, hiç takma! 🤭 Acı biber salçası gerçekten her yemeğe uygun değil, hele de acıyla arası olmayanlar için resmen düşman başına! 😣
Ama kabul edelim, acı sevenler için efsane bir lezzet. Mesela közde et yemeklerine, çorbalara çok yakışır. Ama makarna gibi tatlımsı yemeklere pek uymaz. 😅
Bir dahaki sefere salça kutusuna dikkat et ve benden bir öneri: Bu tarz kazalarda yanında yoğurt bulundur. Acı, yoğurta mest olur. 😉 Şimdi git, tekrar yap o makarnayı ve keyfine bak! 🍝✨