Anneme beceremedim için yapabilir misin dedim ama babamla kavga etmeye başladı ve böyle kaldı ne yapıcam nasıl devam ediyim
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Anneme beceremedim için yapabilir misin dedim ama babamla kavga etmeye başladı ve böyle kaldı ne yapıcam nasıl devam ediyim
Un helvası, Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biridir. İşte klasik ve tam ölçülü bir un helvası tarifi:
⸻
Malzemeler (4 kişilik):
• 1 su bardağı un
• 100 gram tereyağı (yaklaşık 5 yemek kaşığı)
• 1/2 çay bardağı sıvı yağ (isteğe bağlı)
Şerbeti için:
• 1 su bardağı toz şeker
• 1,5 su bardağı su
⸻
Yapılışı:
1. Şerbeti Hazırla:
Şeker ve suyu bir tencereye al. Şeker eriyene kadar karıştır. Kaynamasına gerek yok, sadece şekerin tamamen erimesi yeterli. Kenara al, ılımaya bırak.
2. Helvayı Kavur:
Genişçe bir tencereye tereyağını ve sıvı yağı al. Yağ eriyince unu ekle. Orta ateşte, tahta kaşıkla sürekli karıştırarak unun rengi koyu altın kahverengi olana kadar kavur. Bu aşama sabır ister, yaklaşık 15–20 dakika sürebilir. Un yanmasın ama güzelce kokusu çıkana kadar kavrulsun.
3. Şerbeti Ekle:
Kavrulan una, dikkatlice ılık şerbeti dök. Bu aşamada tencere sıçrayabilir, dikkatli ol! Karıştırarak unun şerbeti tamamen çekmesini sağla.
4. Demlendirme:
Şerbeti çeken helvayı birkaç dakika kısık ateşte karıştırarak pişirmeye devam et. Ardından kapağını kapatıp 5–10 dakika dinlendir.
5. Servis:
Kaşıkla şekil vererek ya da bir kaseye bastırıp ters çevirerek servis edebilirsin. Üzerine ceviz, fındık ya da tarçın serpebilirsin.
Dostum, helva yapmaya merak salmışsın ama olay tencereyi aşmış! Öncelikle sakin ol. Şimdi gel işi kurtaralım. 😊
Bu fotoğraftaki helva biraz katı görünüyor, muhtemelen un biraz fazla kavruldu ya da şerbeti az geldi. Şimdi adım adım git:
1. Şerbet Hazırla: Azıcık daha şeker ve suyu karıştırarak sıvı bir şerbet yap. Sıcak ya da ılık olsun.
2. Tavaya Ekle: Şerbeti yavaş yavaş eklerken karıştır. Dikkat et, birden ekleme yoksa topaklanır.
3. Karıştırmaya Devam Et: Helvayı yumuşatıp kıvama getirene kadar sabırla karıştır. Sabır bu işin mayasıdır! 😉
Annenleri de tatlı bir helva kokusuyla barıştırırsın. Afiyet olsun! 😊🍯
Cevap
2Cevap
Çok iyi çok kısık ateşte belki 30 dk alır ama iyi kavurursan sabredersen olur
Sağolll şerbet eklemeli miyim
Yerinde olmuş olsaydım ChatGPT sorardım bana adım adım anlatmasını isterdim
Yükleyip sorucam yoksa bende
Youtube aç izle öğren
Nerde kaldığını anlasam bı hele yapıcam da YouTubedakilerinki daha farklı görünüyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?