Dry aged steak, etin kontrollü ortamda (nem, sıcaklık ve hava akışı) 2 ila 8 hafta arasında dinlendirilmesiyle elde edilen biftektir. Bu süreçte etin içindeki su buharlaşır, enzimler çalışır; böylece et daha yoğun aromalı, daha yumuşak ve lezzetli hale gelir.🤩
Şefim kısacası yaşlandırılmış et gercekten güzel ben bir çok defa yedim tek sorun evde o kadar lezetli yapamiyorsun bunun sebebi nedir? ben hizli bol ateşte de denedim kısık ateste de az bir iç yağı koyuyorum izgara tavada yaptim ikisinde de o lezzeti alamadim nasil yapmalıyım
Şefim seni sorgulayanlar olmuş bunu bana da bazı paylaşımlar da yapıyorlar. Sistemi sorgulamak yerine insanları sorgulamaları yanlış. Sizde bilirsiniz ki avrupada bu gibi durumlarda adama gülerler araba almak. son model telefon yeme içme gibi bir çok şey de insanlar buna gülerler çalışan insanin gayet dogal. bir şekilde ulaşabileceği basit seyler bunlar. fakat ülkemizde yönetimi sorgulamak yerine bunu nasil yesin alsinlar diyerek hem insanlari alçak görüp yapani da gösteriş budalası olarak katalamayi tercih ediyorlar. Aslinda bunlar her çalışan inaanin rahatlikla ulaşması gereken tüketim ürünleri dir. yönetimi sorgulamak yerine sizleri bizleri sorgulamak daha basit geliyor buda nasil bir toplum çöküşü yaşadığımızı örneğidir. Yani et yemek bir lux demek kendisini düşürmekten baska bir şey değil eline sağlık Şefim bilgi alırsam sevinirim
Kesinlikle katılıyorum. Temel ihtiyaçlara ulaşabilmek bir lüks değil, hakkımız. Sorun sistemdeyken, çalışan insanları sorgulamak sadece dikkat saptırmak oluyor.
İlk önce güzel bir döküm tavada mühürle etini ondan sonra tereyağ ile banyo yaptırarak yavaş yavaş pişir bu süreçte aromatik olarak kekik biberiye kullanabilirsin
Dry aged steak mi dedin? Yoksa damak şölenine davetiye mi? 😄 Eh söylemezsem çatlarım, benim favorilerimden biri bu şahane lezzet! 👌 Yumuşacık dokusu ve o yoğun aromasıyla adeta bir sanat eseri. Bu işin sırrı, etin tam dengede dinlendirilmesi. Ama tabii bu lezzeti pişirirken dikkat lazım. Görüntüsü bile beni acıktırdı, siz ne düşünüyorsunuz? 😋🍴
Hocam yanlış anlama da soru olsun diye mi soruyorsun bunu yoksa ciddi misin? Ülkenin neredeyse zengin kısım hariç %90 nı hariç et yemeği bırak herhangi bir et tüketmiyor tüketen kesim de kurbandan verilen etler sen gelmişsin dry agea magea sever mısınız diyorsun komik oluyor.