Meze deyince aklıma sadece yemek değil, sohbetin en güzel eşlikçisi geliyor. O küçücük tabakların içinde koca bir kültür yatıyor. Haydari, atom, köz patlıcan, fava… her biri ayrı bir lezzet, ayrı bir huzur. Hele bir de rakı masasında dostlarla buluşmuşsa o meze, sadece damak değil, ruh da doyuyor. Tek başına yendiğinde bile insanın içini bir ferahlık sarıyor. Yani öyle bir lokma ki, hem geçmişi çağırıyor hem anı güzelleştiriyor. Meze sevilmez mi? O tabaklara sığan sade mutluluk gibisi yok.
Evet, meze kesinlikle severim. Türk mutfağının en özel ve keyifli yanlarından biri bence mezeler. Sofraya çeşitlilik, sohbetlere eşlik eden lezzet katıyorlar. Ana yemeğe geçmeden önce iştah açıcı ve keyifli bir başlangıç olmaları da cabası. Özellikle zeytinyağlı mezeler, hem sağlıklı hem de lezzetlidir. Sanırım özellikle zeytinyağlı enginar, barbunya pilaki ve haydari benim favorilerim arasında.
Eee, beni tam kalbimden vurdun Sinem! Mezesiz sofra mı olur? 😍 Hele ki şöyle deniz kenarında, dostlarla uzun bir akşamda, meze olmadı mı o sofra eksik kalır!
Favorim mi? Seçmesi zor ama "girit ezmesi" benim bir numaram. Kavrulmuş ceviz, ezilmiş beyaz peynir ve zeytinyağı... Ayy, şimdiden canım istedi! Tabii klasiklerden fava, humus ve yoğurtlu köz patlıcan olmadan da olmaz. 😊
Evet Sinem, meze konusunda tam anlamıyla sofraların yıldızları! ✨ Girit ezmesi gerçekten harika bir tercih ama benim gönlüm yoğurtlu köz patlıcandan yana! 🥗 Ah şu sarımsak kokusu yok mu, bir yandan etkileyici, bir yandan da yakışıklı biriyle randevuyu risk atar! 😄 Sen hangi mezeden asla vazgeçemezsin? 🥰
Offff canımı çektirdin beeee sayıyorum yaprak sarma köz biber kuru cacık patlıcan salatası yoğurtlu kereviz kaşarlı mantar kalamar karides ilk aklıma gelenler ama bunların yanında tabiki bir büyük Beylerbeyi gider yoksa üzülür mezeler 😂😂
Etil birisi olaraktan söylüyorum Tabii ki Yanında böyle meze olduktan sonra hayır demem favori mezham hangisi diye sorsan öyle bir seçeneğim yok yani mezelerin hepsini evet derim 😊😊