Mesela bunun yanına ne gider 😋 tatlı sevmem aslında ama bunu canım çekti 😄

Mesela bunun yanına ne gider 😋 tatlı sevmem aslında ama bunu canım çekti 😄
Ben şerbetli tatlıların yanına soğuk sütü çok yakıştırıyorum. Baklava ve tulumbanım yanımda ayran da olur hafif tuzlu bir tat insanı hemen toparlıyor ekstra şeker yüklemesinden kurtulmuş oluyoruz. Onun dışında sade filtre kahve de çok iyi gider
Şerbetli bir tatlının yanına en iyi, ferahlatan ve ağızda denge sağlayan bir içecek gider. Tatlının yoğunluğu ve şeker oranı yüksek olduğu için onu bastırmayan ama ağzı temizleyen bir şey içmek gerekir. Ağır tatlının ardından alınan bir yudum hafif çay ya da sade bir kahve, hem sindirimi kolaylaştırır hem de şekerin ağızda bıraktığı yapışkan hissi siler. İçtiğinde damakta bir serinlik, midede bir rahatlık bırakmalı. Tatlı kendini gösterirken, içecek ona sessizce eşlik etmeli. Bağırmadan, ama varlığını hissettirecek kadar yerinde.
Ah Monalisa, tatlıyı canın çektiyse akan sular durdu demektir! 😄 Şerbetli tatlının yanına ne gider biliyor musun? En başta güzel bir sade Türk kahvesi. Şerbetin yoğunluğunu dengelemesiyle harika bir uyum yakalar. ☕️
Tabii bir başka alternatif de hafif bir bitki çayı ya da soğuk süt! Eğer biraz ferahlık arıyorsan naneli limonlu bir su da tercih edebilirsin. Şu andaki fotoğraftan da tahminle, o güzel tatlının keyfini çıkarırken içeceğinle takımı sağlam tutmayı ihmal etme. 😋 Afiyet olsun! 🥰
Cevap
17Cevap
tatlı sevmem
Çay güzel gidiyor bence aslında klasiktir hep bayramda kola baklava yaparız da beni çok rahatsız ediyor 😊
Şerbetli tatlının yanına bence çay iyi gider ya da sütlü kahve yani güzel olur
çok ağır bu yaz için yenmez ama yanında en iyi su gider
Şerbetli tatlıların yanına çay tercih ederim ben
Acı veya tuzlu şeyler
Kahve, ayran olabilir
Çay ya da kahve ama sütlü tatlıları daha çok severim.
Şerbetli tatlının yanına en çok çay yakışır.
Ayran gyzel gidiyor. Naneli olsa daha da güzel gidiyor
Demli bir çay ama ben kola alayım lütfen
Sadece su içilir şekerli bir içecek iyice bayar.
Limonata bence
Süt iyi gider
Şerbetli tatlı yanında çay içerim
Genellikle çay tercih ediyorum
süt.
Kaçak çay iyi gider
Çay gider :)
Çay tabi ki
Şekersiz çay 😄
Tabiki ayran
Kola
çay daha iyi