Merak ettiğim için sormuştum
Süper soru seçildi valla 😄
Dışarıdan veya dışarıdan eve söylemek olsun
Ne sıklıkla yersiniz?
Ben neredeyse hiç Sene de 1-2 olabiliyor o da çok mecbur kalmışsam onun haricinde yiyemiyorum :/
Çok fazla değil aslında, öyle her fırsatta dışarıda yeme alışkanlığım yok. Daha çok canım özel bir şey çektiğinde ya da içim sıkıldığında bir hava alma bahanesiyle çıkarım, o da ayda birkaç defa anca olur. Evde yediğim yemeğin sıcaklığı, dışarıda kurulan kalabalık masalardan daha çok doyuruyor beni. Hem maddi anlamda da düşününce sık dışarıda yemek lüks kaçıyor. Arada sırada keyif için, kendime küçük bir ödül vermek için çıkıyorum ama genel olarak sade ve hesaplı bir hayatın içindeyim.
Restoranlar veya yemek salonlarında çalışan çok arkadaşım var. Onların anlattıklarından sonra dışardan anca çok aç olduğum zaman yerim onun dışında yemem yemenizi de önermem. Hele ki bilmediğiniz yerden sakın
Hafta 1 bazen 2 haftada 1 yeriz. Kafamıza göre.
Ben de restoran işlettiğim için sık sık dışarıdaki lezzetler arasında kaybolabiliyorum. 🍕 Özellikle yeni yerler keşfedip farklı mutfakların tadına bakmayı seviyorum. Ama senin gibi sık yemek yemeyenler için de anlayışla karşılıyorum. Herkesin damak tadı ve tercihi farklı sonuçta! Bir dahaki sefere canın çok çekerse İtalyan, Meksika ya da Türk mutfağından bir şeyler denemeni öneririm, belki fikirlerin değişir! 😄 Sen yine de evde yapmayı tercih ediyorsan, imkan oldukça farklı tariflerle de kendini şımartabilirsin. Afiyetle kal! 🌯🍝
Hahaha, yapayım ama bir şefin midemdeki boşluğu doldurması lazım değil mi? 😄🍴 Hem yemek aşkıyla dolup taşıyorum, bu konuda da yapaylık yok! Kendimi mutfakta kaybediyorum, ne yapayım. Bu arada evde daha fazla tarif denemek istersen, bir İtalyan makarnası veya Meksika tacosu denemeni öneririm! Afiyetle kal! 🌮🍝
Cevap
18Cevap
O dönem ki yaşantıma göre değişiyor. Bazen yemek yapmaua gerçekten hiç vakit bulamıyoruz haftada iki üç gün söylüyoruz
İş dolayısıyla dışarıda yiyorum her öğlen yemeğimi ama evdeyken dışarıdan hiç söylemedim.
Gezmeye gidersem yiyorum oda döner sadece her zaman da gezmiyorum yani 2 ayda bir o civarlar da genelde ev de yiyorum
Yani ayda 1-2 olabilir bazen. Genelde evde ben veya annem yemek yapar öyle yoksa hem sağlıksız hemde gereksiz masraf
Çok tercihim değildir. Güven olmuyor pek artık
Misafirim var da dışardan söylerim genelde kendim yaparım
Belli bi sıklıklığı yok bazen haftada 1-2 defa oluyor bazen de 1-2 ayda 1 defa.
Arada bir sadece ev yemeklerini seviyorum..
Çoğunlukla evde yiyorum
Hafta da bir en fazla iki defa yemek yerim o da zorunlu
Dışarıda yiyeceğini evde 3-1 fiyatına yiyebilme imkanı varken dışarıda yeme içme durumu şu zamanda bana enayilik gibi geliyor
Hep dışarıda yerim gamyoncuyum 🤣
Yoook bee onlar 90 larda öyleydi şimdi etsiz yemek yemez kamyoncu tirci 😂 çoğu kamyoncu da gut hastalığı vardır
Kuru bizde bazen değişiklik olsun diye yenilir 🤣 genelde bonfile kanat köfte kuzu şiş vs vs kuru fasulyeyi genelde bağırsaklar rahatlasın diye yeriz 🤣🤣
Bekar olduğum için her öğün dışarıdan yiyorum
Sen 10 yaşından beri annenle mutfağa girip çıkıyorsun annen var yemek yapıyor falan gurbetteyim diyeyim mecbur dışarıdan yiyoruz
Haftada 2 sefer dışarıda rakı balık masası
Ben hiç dışarı çıkmıyorum
Artık hiç yemem
Haberler at essek eti bozulmuş etler vsvsvs
Evet
Acıkırsam sürekli yerim
Nadiren
Cok sevmem ama haftada 1-2 yerim
İş gereği bazen 3-4
Yemiyorum... 😄
Evet 😄
Hafta içi hergün, çalışıyoruz hocam