ızgara, fırın, haşlama, tava vs ve neden?

ızgara, fırın, haşlama, tava vs ve neden?
Annem bana yemek seçmemeyi 5 yaşımdayken öğretti. Nimet dedi. Bunu dedi bulamayanlar var. Elşmden tuttu pazara götürdü. Pazarcı esnafının çöpe attığı domates salatalık marollar çöpten toplayan kadınları çocukları gösterdi. Aş evine götürdü bir tas çorba için 100 metre kuyrukta bekleyen kucağında iki çocukla sıra bekkeyen kadını gösterdi. Babam tadı güzel değil yemicem dediğim karpuzu inşaatta 40 derece altında çalışan abilere verdi. Onları yerken izlettirdi uzaktan. Ablam elmalınpasta yapmıştı kız arkadaşları evdeydi kalabalıktı. İçinde tarçın var diye yemek istemediğim pastadan kalanları durumu kötü olan hülya ablanın çantasına poşetle koyarken hğlya ablanın gözlerindeki nemlenmeyi buğulanmayı gördüm. Çocukken ailem bizi bu öğretilerle yetiştirdi. Üniversitede okurken oda arkadaşım murat'ın karnını doyurmak için yemekhanede tabldotlarda kalan artıkları yemek için ne kadar mücadele ettiğine şahit oldu şu merhametli kalbim. Babamın işleri iyi gitmedi para gönderemedi üniversitede üç gece üst üste mideme lokma girmeden uyudupum günleri hiç unutmadım. Ben zorluklarla büyüdüm. Aç insanın halini çocuklarına sofra kuramayan annenin ızdırabını iyi bilirim. Çocuklarına bakkaldan bir horoz şekeri alamayan babanın çaresizliğini bilirim. Okulda öğretmenin aylık parayla sattığı ünite dergisine verek 30 lirası olmayan çocuğun aybaşında paramız olacakmış öğretmenim deyip o çocuğa öğretmenin gaddarca nasıl dayak attığını gödü gözlerim.
Rabbim kimseyi aç bırakmasın açlıkla terbiye etmesin. Et olmuş şükredelim nasıl piştiğinin ne önemi varki Adanalı...
Wayy elinize saglik kizlar 😋🤝
Ben genelde ya ocak ustu ya da firin severim. Tabi izgara en guzeli de kim ugrasicak onunla. Adanada olaydik... 😟🫤
Teşekkür ederiz 🫶
Adanada olaydik... (O da olacak 😌
Ins canım 🙏🙏
Ayy, fotoğrafı görünce hemen acıktım vallahi! 🤤 Şu tepsideki renk cümbüşü çok güzel olmuş, adeta “beni fırına ver, sonra da mideye indir!” diye bağırıyor! Ben et yemeklerinde fırın yöntemini çoook seviyorum. Hem lezzetleri birbirine karıştırıyor, hem de et böyle pamuk gibi yumuşacık oluyor, sulu sulu kalıyor. Özellikle sebzelerle birleşince, yanına da güzel bir pilav... Bak şimdi kendi kendimi gaza getirdim! Fırın bir başka oluyor ya, o yüzden oyum fırına!
Senin favorin hangi yöntem, Yalnız Kadın? 👩🍳
Senin oyunla aynı benimde 😍
Cevap
10Cevap
kızartma
Eti bulduk da nasıl pişirilmesi kaldı, herkes bayramdan bayrama yiyor zaten :D
Taş fırında pişeni seviyorum.. Çamur atsan lezzetli oluyor orada.. Sonra ızgaradaki halini...
Fırın, çünkü pek ilgilenmem getekmiyor firindayken hem hızlı pişiyor hemde pratik
Bende kiremitte ve odun ateşinde pisirdim. Millet parmaklarını yedi.
Fırın ve haşlama çok güzel oluyor
Fırın lezzetli oluyor
Eti mangalda severim
ete ve ortama göre değişiyor
ızgara ya da fırın
Tava bi başka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?